Середа, 08.05.2024, 10:32
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Серпень » 25 » 24 серпня знам’янчани відсвяткували День незалежності України
18:35
24 серпня знам’янчани відсвяткували День незалежності України
 
12         24 серпня 2012 року знам’янчани відсвяткували День незалежності України. У міському парку відпочинку для малечі працювали дитячі атракціони, проводились ігрові, концертні, розважальні програми.
На святі були присутні міський голова І. Б.Крижановський, перший заступник міського голови В.О. Джулай, керуюча справами міськвиконкому Н. О.Тесленко, депутат Кіровоградської обласної ради Ф.І. Згривець.
У всіх церквах міста, в цей день, священнослужителі відслужили молебень за Україну.
Надзвичайно приємно, що саме в День Незалежності України, серед чисельних заходів, які проходили у міському парку відпочинку, відбулося прекрасне дійство - парад вишиванок "У вишиванку наряджайся, українським заряджайся".  
12          У надзвичайному заході взяли участь люди, які не байдужі до української культури, до традицій, які передаються із покоління в покоління. Утім, були тут у вишиванках і дуже маленькі діти на колясках , і літні жінки, які на парад принесли й вишиті рушники.
Українська вишиванка – це витвір мистецтва, який цінують у всьому світі.
«Україно моя, ти у світі єдина,
Барвінково-вишнева моя сторона,
Україно моя, мого серця перлина,
Ти в душі моїй вічна, як мати одна»
Про щасливу людину кажуть , що вона народилася в маминій сорочці .
Отож українців можна вважати найщасливішими людьми на світі , тому що ми народилися в маминих вишитих сорочках .
12         "Це неймовірне дійство, що немає аналогів. Щирість, з якою люди беруть участь у цьому святі, створює прекрасну атмосферу натхнення і наповнює радістю причетності до даного дійства", – ділиться своїми емоціями Людмила Данільченко, яка власноруч вишила сорочку для свого маленького онучка Іллі. Іллюша Блудов виявився самим найменшим учасником параду вишиванок.
 
12          Талант народу виражається повною мірою в рукодільній майстерності, демонструє багатомовність історичної геніальності представників різних регіонів України. Айвазовська Раїса Олексіївна ( голова Асоціації народних майстрів та самодіяльних художників) продемонструвала всім охочим майстер-клас «Таємниці українського рушника».
Незрівнянним розмаїттям вражали народні ремесла.  
12           У самому серці міського парку відпочинку своїм життям жило містечко майстрів декоративно-прикладного мистецтва та художньої майстерності, виставка-продаж продукції бджолярів міста і району ( найстаріший учасник-пасічник – Марченко Василь Максимович, займається бджільництвом 45 років). Свої вироби представили майстри-умільці: з в'язання спицями та гачком О.Костіва та В.Умарова; з вишивки рушників, картин та ікон Ю.Корнієнко та З.Піщурнікова; з виговлення декоративних свічок та пляшок Н.Крунь.  
12          Вабили око неповторні, яскраві картини маленької художниці (11 років, учениця ЗШ № 3) Шабашової Анастасії.
Не залишила байдужими знам'янчан та гостей міста презентації спортивних секцій ДЮСШ та громадських організацій міста, гуртків БДЮТ, майстер-клас з образотворчого мистецтва, ліплення з тіста, плетіння з бісеру, виготовлення сувенірів, де кожен бажаючий мав можливість випробувати себе в тому чи іншому виді мистецтва.
 
12          Протягом дня для молоді та людей поважного віку проводились різноманітні музично-розважальні програми: святковий концерт «Моя ти земле калинова» за участю учасників художньої самодіяльності МПК та локомотивного депо ст. Знам’янка ; «Пісня від серця до серця» за участю ВІА «Ретро»; рок-фестиваль «Драйв» : «Єднаймося люба родино»; концертна програма за участю солістів МПК, танцювальних колективів МПК «Грація», «Веселка» та колективу бально-спортивного танцю м.Олександрія".
Великий концерт був справді святковим, незабутнім, колоритним. Та, що казати — багато талановитих людей в нашому місті. Але найцікавіше чекало всіх на міському стадіоні.
 
12          На початку урочистої частини міський голова І.Крижановський від імені голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Ларіна, Народного депутата України Олександра Єдіна та від себе особисто привітав знам'янчан з Днем Незалежності України та побажав успіхів і натхнення, здоров’я, злагоди і добробуту в родині, невичерпної енергії та здійснення мрій. 
Зі словами привітань до присутніх звернувся депутат Кіровоградської обласної ради, віце-президент футбольної команди "Локомотив-Хлібодар" (Знам'янка) Федір Згривець.
 
12          Вперше у нашому місті до уваги знам'янчан була представлена святкова театралізована програма за участю театру козацького бою «Запорізький Спас» м. Запоріжжя. Глядачі заворожено дивились як хлопці - спасівці у вишиванках і шароварах вправно демонструють техніку бою рукопашу спас, безстрашно ходять по склу, як об їхні тіла ламаються грубі палиці. Також провели видовищні показові виступи з бойового мистецтва, організували майстер-класи з рукопашного бою, ознайомили молодь з його технікою, історією походження та сучасного стану вивчення.
На завершення виступу спасівці приберегли найважливішу подію – посвята в козаки міського голови І.Крижановського. Ритуал проводився урочисто і грандіозно, за давніми звичаями, що існували ще з часів виникнення козацтва.
Візит козаків-спасівців на знам'янщину пройшов із користю – ініціативні керівники молодіжних організацій мали змогу розширити коло своєї діяльності, залучаючи нові знайомства та зв’язки.
12         Не обійшлося і без спортивних заходів, зокрема, у місті пройшла фінальна гра Кубку Кіровоградської області з футболу серед аматорських команд сезону "Локомотив-Хлібодар" (Знам'янка) та "Шахтар" (Смоліне) з рахунком 8:1 на користь знам'янської команди.
У перерві футболу вразили всіх присутніх своїми номерами виступи учнів міського танцювального конкурсу «Барвінковий феєрверк» ЗШ I-III ст. № №1, 2, 3.
На завершення відбулося святкове нагородження переможців фінальної гри Кубку Кіровоградської області з футболу, а потім - щирі слова вдячності спонсорам ( віце-президенту футбольної команди "Локомотив-Хлібодар" (Знам'янка) Ф. Згривцю)
та святкова лотерея. В цьогорічному розіграші головним призом був мобільний телефон.
Насиченим, яскравим, різнобарвним вийшло свято.
До пізньої ночі тривали святкування. Розважальну естафету продовжила святкова дискотека для молоді.
Зворушливо було бачити, що глядачі, від малого до велика, які прийшли цього дня відзначити головне свято країни, були одягнені в українські вишиванки. Відчувалось оте справжнє, трепетне ставлення до культурних традицій у молодого покоління. Варто відзначити чималу роль у відновленні та закріплення національних традицій міської влади, закладів культури та освіти, що незмінно сприятиме подальшому становленню нашої держави. І з впевненістю, кожен присутній на відзначенні головного свята нашої держави міг сказати: «Я вірю в майбутнє твоє, Україно!»


          Заходи на міському стадіоні проводились за підтримки депутата Кіровоградської обласної ради Згривця Р.Ф.






Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1810 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты