Субота, 20.04.2024, 14:01
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Серпень » 27 » 24 серпня українці святкують День Незалежності.
18:30
24 серпня українці святкують День Незалежності.
День незалежності України – це найбільше національне свято. Уперше за тисячолітню історію, на карті світу постала держава під назвою „Україна”. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.  

Святкові заходи до Дня Незалежності у Знам’янці відбулися після покладання квітів керівництвом міста, депутатами міської ради, представниками політичних партій, громадських організацій, громадськості міста та молоді до пам’ятного знаку «Героям загиблим за свободу та незалежність України» та пам’ятника Великому Кобзарю.        Всі присутні вшанували пам'ять військовослужбовців, що загинули під час АТО хвилиною мовчання. 

Надзвичайно приємно, що в День Незалежності України,  відбулося прекрасне дійство - парад вишиванок та української хустки. Чимало мешканців нашого міста одягнули вишиванки та пройшли урочистою ходою центральною вулицею міста.З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Сергій Філіпенко, який  зазначив: «Нам судилося стати учасниками творення української нації. Перед нами стоять складні і великі завдання. Я впевнений, що разом ми здолаємо будь-які перешкоди на шляху зміцнення незалежності нашої держави, адже   запорука успіху - у громадській злагоді, високій відповідальності за доручену справу, в об’єднанні громадян в єдиному прагненні – сумлінною працею покращити життя кожної людини». Сергій Іванович подякував всім жителям міста за плідну працю,  побажав доброту та достатку. Також вітав знам’янчан з Днем Незалежності і помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Андрій Іщенко.   Під час урочистостей Гімн України виконали Вєроніка Запісочна та Руслан Павловський.
   
У рамках святкування 26-ї річниці Незалежності України у міському парку відпочинку   для малечі працювали дитячі атракціони, проводились ігрові, концертні, розважальні програми.  Проходила виставка продажу різних сортів винограду.  Знам’янчани із захопленням оглядали цю виставку.  Дітей міста та дорослих зацікавили майстер - класи прикладного мистецтва, які провели педагоги: Н.Любінська, С.Кондратьєва, Н.Філоненко, Ю.Випиналюк, Н.Леонова, Л.Догадіна. Всі учасники цих заходів: діти, батьки , педагоги  отримали чудовий настрій і багато яскравих   вражень. 

У самому серці міського парку відпочинку своїм життям жило містечко « Мистецький узвіз» - місто майстрів декоративно-прикладного мистецтва та художньої майстерності. Усі охочі мали змогу придбати сувенір ручної роботи та взяти участь у майстер-класах місцевих умільців. На виставці-продажу майстри представили декоративно-прикладне мистецтво: вишиванки, вироби з бісеру , картини,  та інші
.На літньому майданчику проходив конкурс на кращий коровай, в якому взяли участь: ПП Н.Ткаченко, ПП Н.Абдулаєва, фізична особа Т.Комарь.До уваги знам'янчан було представлено 7 короваїв. Кожен із яких – це витвір людського розуму, людських рук, людської праці. Вкладено у нього й сонце, що всміхалося весною, і дощі, що омивали колос улітку, й дихання матінки-землі, й безсонні ночі та невтомні дні без вихідних, і святу хліборобську любов до землі. 

Після завершення конкурсу міський голова С.Філіпенко нагородив  всіх учасників конкурсу цінними подарунками та вручив Дипломи.   Всі, і дорослі, і малі мали змогу поласувати шматочком короваю. 
Родзинкою свята стала  концертно - розважально програма за участю народного аматорського ансамблю української пісні і танцю «Барвінок»,  народного аматорського хору «Джерело» локомотивного депо ст.Знам’янка та вокального колективу «Горлиця». У всіх церквах міста, в цей день, священнослужителі відслужили молебень за Україну. 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 944 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/8

Кировоград: новости и сайты