П`ятниця, 03.05.2024, 11:05
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Грудень » 25 » 25 грудня 2011року виповнилося 32 роки з дня вводу радянських військ до республіки Афганістан
16:51
25 грудня 2011року виповнилося 32 роки з дня вводу радянських військ до республіки Афганістан
    
12         25 грудня 2011року виповнилося 32 роки з дня вводу радянських військ до республіки Афганістан. Майже 10 років тривала та далека, офіційно не оголошена, війна - 15 лютого 1989 року вона нарешті закінчилася, залишивши після себе тисячі жертв, сльози і горе в мирних родинах.Тисячі українських солдат загинули в боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Сивіли від горя батьки і матері, ховаючи своїх дітей, сиротіли діти, вдовами ставали жінки в мирний час. У скількох сімей і до нині у траурному обрамлені зберігаються фотографії синів! Одну нагороду заробили вони за проявлену мужність і героїзм - право бути похованим на рідній землі. Летіли в Україну «чорні тюльпани» з цинковими гробами… Україна втратила близько 4000 молодих хлопців, 6000 стали інвалідами, ще 72 чоловіка залишились в полоні або пропали безвісти. Третина учасників афганської війни була родом з квітучої української землі. На їх долю випало випробування вогнем і кров'ю. Молоді герої, про яких ми згадуємо в цей день, здійснили подвиг, прославили своє покоління.
Час лікує рани. Але фізичні. А в душі, у пам'яті воїнів-афганців назавжди залишаться суворі будні Афганістану, які випали на їх долю. Їм випало жити - так кажуть про тих, хто повернувся до рідного дому, порядкує рідну землю, віддаючи їй свої сили і вміння.
В цей день, відаючи пошану тим, хто пройшов пекло війни в Афганістані, ми схиляємо голову перед їх відвагою та мужністю.
Ми бажаємо всім воїнам-афганцям щастя, здоров’я, благополуччя, мирного неба та всього самого найкращого.


З повагою  міський голова                                                                         І.Крижановський
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 774 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты