Четвер, 18.04.2024, 20:47
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Квітень » 25 » 28 квітня 2017 року Всесвітній День охорони праці
22:38
28 квітня 2017 року Всесвітній День охорони праці
12
За оцінками Міжнародної організації праці (МОП), щорічно відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, які ведуть до відсутності на робочому місці протягом більше 3 днів, і від близько 160 мільйонів випадків хвороб без смертельного результату. Кожен день в світі вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві близько 5000 осіб, в рік - від 2 до 2,3 мільйона осіб.

Для запобігання нещасним випадкам на виробництві існують цілі інженерні системи з техніки безпеки. З урахуванням специфіки того чи іншого робочого процесу розробляються відповідні інструкції, приписи, правила з техніки безпеки, вводиться систематичний інструктаж працівників і всього персоналу, вводиться в штат інженер по техніці безпеки, а якщо це не є можливим, то його функції бере на себе або дублює начальник підрозділу, зміни, майстер або бригадир. 

Статистика чітко показує, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме, коли знижується увага працівника. Це як правило відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою. На жаль, через недбальство виконавця робіт, правила техніки безпеки, часто пишуться ціною здоров’я та життя працівників.

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня. 

Відповідно до аналізу стану виробничого травматизму, професійної захворюваності на підприємствах, підпорядкованих відділенню ВД ФССНВ та ПЗ  у Знам’янському  районі   за  2016 рік  у  відділенні  по  місту Знам’янка   всього зареєстровано 1 нещасний випадок. Даний випадок з тимчасовою втратою працездатності потерпілого.

Нещасний випадок визнано страховим, тобто пов’язаним  з  виробництвом.
Професійних захворювань,  викликаних умовами праці не зареєстровано. 
Нещасний випадок стався на слідуючому підприємстві : 

Комунальний заклад «Знам’янська міська лікарня імені А.В. Лисенка», за результатами розслідування складено акти за формою Н-5, Н-1; Причини нещасного випадку: Психофізіологічні -  травмування внаслідок протиправних дій інших осіб.

Протягом  2015 року у відділенні Фонду  по підприємствам міста Знам’янка теж зареєстровано 1 нещасний випадок, він же з тяжким наслідком.
Даний нещасний  випадок визнано страховим, тобто пов’язаним з  виробництвом, професійних захворювань, викликаних умовами праці не зареєстровано. 

Нещасний  випадок стався на  слідуючому підприємстві: 

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Знам'янка,  за результатами розслідування складено акти за формою Н-5, Н-1; Причини нещасного випадку:  Організаційні - інші організаційні причини.

 Проведений аналіз виробничого травматизму за 2016 рік  в порівнянні  з 2015 роком, вказує на те, що загальна кількість  нещасних випадків по підприємствам міста Знам’янка залишилась на одному рівні,  кількість страхових випадків не змінилась.

На підприємствах міста, де стались нещасні випадки страховим експертом з охорони праці відділення Фонду проведена певна профілактична робота.

Заходи з пропаганди безпечних та нешкідливих умов праці.

Відповідно до ЗУ «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», одним з основних завдань Фонду соціального страхування – є здійснення заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці та проведення розслідування страхових випадків. Виконання відповідних статутних функцій та обов’язків Фонду соціального страхування, згідно статті 51 Закону, покладено на страхових експертів з охорони праці.

По всім зареєстрованим нещасним випадкам страховим експертом з охорони праці взято участь у роботі комісій з розслідування.

Працівниками  Фонду прийнято участь в організації та проведенні, в тому числі, спільно з органами державного нагляду за охороною праці,  міських, галузевих, інших нарад, семінарів, «круглих столів», з метою розроблення конкретних профілактичних заходів щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, за результатами  проведених розслідувань нещасних випадків на виробництві, шляхом розгляду стану умов і безпеки праці та заходів по недопущенню подібних випадків у подальшому. 

В комплексі з наведеними заходами, проведено певний ряд заходів інформаційно-роз’яснювальної роботи в напрямку всебічного висвітлення профілактичних заходів, щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням на центральних, обласних, місцевих та районних радіомовних і телевізійних каналах. Всього, у 2016 році здійснено 3 заходи відповідної інформаційно-роз’яснювальної роботи ( телеканал "ЄРА",  телеканал "ICTV", радіостанція "НАШЕ  РАДІО" на підприємстві відокремлений структурний підрозділ Локомотивне депо Знам'янка,  регіональної філії "Одеська залізниця", ПАТ «Укрзалізниця».

Також, проведено відповідну роботу з питань охорони праці і соціального захисту працюючих у разі виникнення нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, шляхом проведення публікацій в обласних, міських та районних друкованих періодичних виданнях, спільних публікацій на інтернет-сайтах місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, Управління Держпраці та інших організацій, установ, підприємств. Надруковано статтю в газеті Знам'янської міської  ради "Знам'янські  вісті", в якій висвітлені питання охорони  праці  та забезпечення здорових, безпечних умов праці у комунальному закладі "Знам'янська міська лікарня імені А.В. Лисенка".

З метою надання роботодавцям постійної допомоги у вирішенні питань збереження здоров’я людини та забезпечення безпеки праці, протягом року страховим  експертом робочого органу Фонду надано 35 консультацій  керівникам підприємств, відповідальним особам з питань охорони праці з питань охорони праці та страхування від нещасних випадків, розслідування нещасних випадків, Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування».
Крім того, страховим експертом з охорони праці відділення Фонду активно приймається участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на підприємствах, кількість таких заходів у 2016 році склала 46.

Проведено ряд відповідних заходів по підприємствам галузі «водопостачання; каналізація, поводження з відходами» та іншим підприємствам, що використовують у своїй виробничо-господарській діяльності колодязі, закриті ємності, відстійники, колектори, очисні споруди.

Страховим експертом з охорони праці відділення Фонду приймалась участь у роботі 46 комісій з перевірки знань з питань охорони праці у працівників підприємств міста Знам’янка.
 Робота, яка проводиться у напрямку здійснення соціального захисту та сприяння створенню належних умов праці працюючих, тільки спільними зусиллями роботодавців та всіх установ, організацій, що опікуються відповідними питаннями, може привести до максимально ефективного результату. 
Дотримуйтесь правил з техніки безпеки !

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1128 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.3/3

Кировоград: новости и сайты