П`ятниця, 03.05.2024, 12:14
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Вересень » 30 » 30 вересня - День усиновлення
11:01
30 вересня - День усиновлення
12         
День усиновлення — свято України, яке щороку припадає на 30 вересня та співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії і, мабуть, не випадково.
Доброта і любов - головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти - це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам'ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них - наша спільна задача, обов'язок суспільства,та держави.
На сьогодні в Україні біля 25 тис. дітей, які позбавлені батьківської опіки. З них майже 85%- діти віком старше шести років, діти з родинних груп та діти, які мають інвалідність. Протягом 1 півріччя 2013р. у сімейні форми виховання влаштовано 1142 дитини, що на 956 дітей більше, ніж за відповідний період минулого року. Всього у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу вже виховується 12618 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, у сім’ях опікунів та піклувальників - 63124 дитини.
Соціальний захист дітей, забезпечення права дітей на виховання в родинному колі, отримання якісної освіти, збереження здоров’я є пріоритетними напрямами соціальної політики нашого міста. Перші кроки вже є: в нашому місті функціонує на даний час 4 прийомні сім’ї, в яких виховується 11 дітей. Прийомна сім’я і дитячий будинок сімейного типу – це влаштування дітей в сім’ї громадян України на спільне проживання і виховання. Таке влаштування не передбачає виникнення родинних зв’язків, яке настає в результаті усиновлення. В прийомну сім’ю можна взяти на виховання від 1 до 4 дітей. В дитячому будинку сімейного типу можуть виховуватись від 5 до 10 дітей.
Є в нашій країні діти, які набувають батьків двічі – народжуючись і за рішенням суду. Традиційно вважається, що усиновлення — це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення. Наважуся уточнити. Усиновлення - це і вирішення проблем дорослих, які хочуть виховати дитину. Дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їх любові та піклування.
Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий. Одні — усиновлять і виховають дитину, інші — допоможуть дитині знайти батьків, треті — нададуть фахову консультацію тим, хто хоче усиновити або взяти на виховання дитину, а також тим, хто вже прийняв дитину в сім’ю і стикнувся з проблемами. Основне, щоб ми всі намагалися допомогти кожній дитині вирости у любові і повазі.
Щиро вітаю усиновителів, прийомних батьків, опікунів, піклувальників! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Хай повниться дитячим щасливим сміхом Ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними діти. Хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає Ваші серця!
Зичу всім здоров’я, добра та благополуччя.

Шановні мешканці Знам’янки, яким не байдужа дитяча доля!
Більш докладну інформацію з питань влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до різних форм сімейного виховання ви можете отримати в центрі соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді за адресою: м. Знам’янка вул. Жовтнева,17 каб. 3,4 тел. 21165,20706

Н. Шевченко,
директор ЦСССДМ
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 737 | Додав: Zagor | Рейтинг: 1.0/2

Кировоград: новости и сайты