Середа, 08.05.2024, 20:58
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Серпень » 6 » 5 серпня – у Знам'янці відбулося святкування Дня міста
13:12
5 серпня – у Знам'янці відбулося святкування Дня міста
 
12         Де ще людям так добре, як тут"? Це символічне запитання щороку отримує одну-єдину відповідь: ”Тільки у Знам'янці!”. За багато років святкування Дня міста з’явилося чимало гарних традицій, серед яких – театралізовані постановки, різноманітні конкурси, фестивалі.
5 серпня – у Знам'янці відбулося святкування Дня міста.
Надзвичайно сонячним, чудовим і Богом благословенним видався недільний день.... Міський парк відпочинку з кожною хвилиною ставав схожим на переповнену чашу, до якого все більше і більше прямувало людей, одна за другою під'їжджали автівки, а всіх приїжджих зустрічала весела музика і радісні усмішки перехожих. Чудове оформлення парку, музика все це надихало, заворожувало, і дарувало душевний спокій і любов.
 
12         На святі зібралися мешканці міста та гості, представники політичних партій, громадських та релігійних організацій, депутати міської ради, почесні громадяни міста, керівники підприємств та підприємці, молодь. Цього дня на знам'янчан чекало безліч цікавих моментів та сюрпризів.
 
12          У міському парку відпочинку для малечі працювали дитячі атракціони, проводились ігрові, концертні, розважальні програми. За підтримки народного депутата України О.Єдіна відбулося відкриття нового дитячого майданчика, під час якого діти отримали солодкі подарунки - морозиво. Цього року були проведені вже традиційні виставки робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, фотовиставка. Своїми витворами знам’янчан та гостей міста порадували народні умільці та квіткарі. Протягом дня для молоді та людей поважного віку проводились різноманітні музично-розважальні програми. Не обійшлося і без спортивних заходів. Зокрема, у місті пройшли змагання на Кубок міста з футболу, змагання із «Street Workout», волейболу, велопробіг.
 
12          Свої творчі здобутки учасникам свята продемонстрували дітлахи у розважально-конкурсній костюмованій дитячій програмі «Я – майбутня зірка». Кожна дитина - учасниця конкурсу була відзначена подарунком. Свою майстерність на святі показав військовий оркестр. Організатори влаштували для всіх присутніх справжнє свято у теплій атмосфері, з піснями та подарунками.
На літньому майданчику проходив конкурс на кращий коровай, в якому взяли участь: ПП Н.Матвієнко, ПП Н.Абдулаєва, ПП Л.Басова, фізична особа Т.Комарь.   
12          До уваги знам'янчан було представлено 12 короваїв. Кожен із яких – це витвір людського розуму, людських рук, людської праці. Вкладено у нього й сонце, що всміхалося весною, і дощі, що омивали колос улітку, й дихання матінки-землі, й безсонні ночі та невтомні дні без вихідних, і святу хліборобську любов до землі. Після завершення конкурсу міський голова І.Крижановський нагородив переможницю ПП Н. Абдулаєву із її неповторним святковим короваєм та учасників конкурсу. Всі, і дорослі, і малі мали змогу поласувати шматочком короваю. Цінним подарунком було нагороджено майстриню пошиву одягу А.Чупахіну та представників Торгівельної марки "Гануся" м.Київ О.Козаковського.
 
12          Здивували своїми виступами фольклорний колектив з міста Олександрії, виступ гурту «Живий звук» (м.Кіровоград),і музична програма за участю ВІА «Ретро».
 
12          Сімейне свято "Славному роду нема переводу" - такою чудовою символічною назвою увінчалося родинне українське свято, яке відбулося цього ж дня. Захід проведено з метою вшанування славетних родин та династій, пропагування кращого досвіду сімейного виховання, родинних цінностей та традицій як запоруки формування самодостатньої української сім’ї. Увазі знам'янчан були представлені професійні династії міста, а саме: родини Толкущих, Полежай, Лядських, Запольських, Мельниченків. Всі родини мають різні корені родинного дерева, унікальні життєві історії, різний сімейний стаж, різноманітні долі. І кожна з них має свій трудовий шлях.
 
12          Відповідно до Указів Президента України В.Ф.Януковича № 312 та 315 від травня 2012 року за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей багатодітним жінкам Євтушок Любові Миколаївні, Сайфудіновій Олені Дмитрівни, Крижан Катерині Григорівні та Поповій Наталії Федорівні, присвоєно почесне звання України "Мати – героїня".
 
12          У День міста на світ з’явилася дівчинка у родині Т Чередніченків. Міський голова І.Крижановський та народний депутат України О.Єдін привітали в пологовому відділенні центральної районної лікарні молоду матусю Тетяну Володимирівну, і на згадку про цю приємну подію вручили подарунок.

 
12          Основні урочистості відбулися увечері на міському стадіоні.
Міський голова І.Крижановський привітав знам'янчан з Днем міста та побажав процвітання і добробуту Знам'янці, міцного здоров’я, успіхів та щасливих посмішок його жителям, щоб не забракло снаги підтримувати національний дух і натхнення, дбайливо оберігати та примножувати свої традиції, наполегливо працювати заради майбутнього рідного міста.
25 липня міська рада прийняла рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Знам’янка» Василашку Михайлу Івановичу, колишньому голові Знам`янського міського виконавчого комітету. Міський голова привітав Михайла Івановича з присвоєнням цього високого звання, вручив посвідчення Почесного громадянин міста, стрічку «Почесному громадянину» та квіти.
 
12          Народний депутат України Олександр Єдін подарував місту ікону "Знамення Богородиці", яка була вручена Єпископу Олександрійському та Світловодському Антонію. Вручення образу Богородиці пройшло під час урочистостей з нагоди Дня міста.
«Я вітаю мешканців знам'янщини з цією знаменною подією в житті міста. Бажаю всім щастя і добра! Упевнений, що благодатна українська земля була і буде оплотом християнської віри, духовного відродження традицій і самобутності українського народу», - сказав Олександр Єдін.
Єпископ подякував за щедрий дарунок для знам'янчан, побажав депутатові здоров'я і творчого натхнення в роботі на благо людей. Прочитав молитву за місто.
«Це підкреслює, що відродження народу, держави розпочинається з відродження духовності», - сказав Єпископ Олександрійський і Світловодський Антоній. Дана ікона буде зберігатися у церкві Святої мучениці Тетяни Олександрійської єпархії, де кожен мешканець міста зможе прийти та приклонитися святій іконі".
Тож нарешті і наше місто має свою ікону та Боже благословення на життєву дорогу.
 
12          На святі було урочисто вшановано і переможців щорічного конкурсу "Знам'янчанин року". «Підприємцем року» став Коваленко Віталій Павлович, приватний підприємець; «Меценатом року» - Єдін Олександр Йосипович, народний депутат України; «Талантом року у сфері освіти» - Ніколенко Світлана Григорівна, вчитель історії НВК "ЗШ №2-ліцей"; «Талантом року у сфері культури» - Пунтус Микола Федорович, пенсіонер; «Талантом року у сфері спорту та фізичної культури» - Ільїн Владислав Андрійович, спортсмен; «Талантом у сфері медицини» - Муравський Ігор Борисович, головний лікар Знам'янської районної центральної лікарні; «Керівником року» - Сокирко Володимир Феліксович, начальник Знам'янської дистанції захисних лісонасаджень; «Лідером року органу самоорганізації населення» -Наводнича Лариса Павлівна, голова будинкового комітету №4; «Громадським лідером року» - Бабійчук Ганна Олексіївна, голова міської організації ветеранів України; «Молодіжним лідером року» - Стукаленко Марина Вікторівна, хореограф, керівник гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості;  
12           «Професіоналом року у соціальній сфері» - Волошина Алла Миколаївна, начальник відділу по обслуговуванню ветеранів та інвалідів управління праці та соціального захисту населення; «Професіоналом року у комунальній сфері та будівництві» - Чернявський Олег Миколайович, майстер комунального підприємства "Міська аварійна служба"; «Професіоналом року державних установ і органів місцевого самоврядування» - Сиромятников Володимир Іванович, начальник відділу освіти; «Залізничником року» - Олійник Олександр Степанович, заступник начальника локомотивного депо.
 
12          Кожен з 14-ти переможців отримав від міського голови статуетку «Ніку» та диплом.
Окрім цього, в рамках відзначення Дня міста відбувся святковий концерт за участю заслуженого артиста України Віктора Павлика та учасника шоу «Україна має талант» рок-групи «Село і люди».
Завершились урочистості надзвичайно яскравим незабутнім феєрверком.

 
12          Недаремно співаємо пісню: "Зеленее жито, зелене, хорошії гості у мене, та вже тая хата всім мала, бо уся родинонька прийшла". Низький уклін Тобі, дорога родино, і щире ДЯКУЮ всім причетним до проведення чудового свята Дня міста.

Всі заходи, як і у минулому році, відбулися за підтримки народного депутата України Олександра Йосиповича Єдіна. За що велика вдячність народному депутатові та повага від громади міста.


 
12         
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1202 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты