П`ятниця, 26.04.2024, 12:11
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Грудень » 9 » 70-а річниця визволення м. Знам’янка від німецько-фашистських загарбників
17:39
70-а річниця визволення м. Знам’янка від німецько-фашистських загарбників
  
12
В далеке минуле відійшли бої Великої Вітчизняної війни, але пам’ять людська надовго збереже тих, хто виніс весь тягар війни на своїх плечах, хто віддав своє життя за визволення нашого рідного міста. 70 років над Знам’янщиною – чисте небо, а степову тишу порушують своїм рокотом гудки електровозів. Сьогодні ми з радістю й болем відзначаємо славетний день в історії нашого міста. Навіки залишаться в пам’яті народній бойові подвиги наших батьків і дідів, які ціною неймовірних зусиль відстояли свою землю, які захистили свій народ від неволі й знищення.

Кілька тисяч знам’янчан зібралися біля Обеліску Слави на урочистості з нагоди 70-ої річниці визволення м. Знам’янка від німецько-фашистських загарбників у рамках Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України».Біля обеліску стоїть почесна варта, палає вічний вогонь. Вітаючи знам’янчан зі святом міський голова Ігор Борисович Крижановський зазначає, що сьогодні ми схиляємо голови перед мужністю, героїзмом наших визволителів, перед пам'яттю тих, хто віддав своє життя задля миру на нашій землі. Ні біль важких втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час – вони вічні. Вони – у пам’яті кожної родини, у назвах вулиць і площ, у меморіалах Слави. У пам’яті поколінь навіки залишиться приклад патріотизму та мужності, непохитної волі та відданості, які проявили наші воїни на фронтах Великої Вітчизняної війни.
  
12
Із вітальними словами звертаються до мешканців міста: заступник голови – керівник апарату Кіровоградської обласної державної адміністрації Рєзнік Віктор Віталійович,голова Кіровоградської обласної ради Ковальчук Микола Михайлович,  голова Знам’янської районної державної адміністрації Василь Онисимович Дзядух, голова обласної організації ветеранів України Василь Костянтинович Єфіменко, секретар Олександрісйької міської ради Лоцман Геннадій Григорович.

Вони дякують за мирне небо, за можливість жити і працювати на благо України, за дитячий сміх, за спокій матерів, за хліб на нашому столі.

Естафетна група з м.Олександрії передає представникам Знам’янки символи Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України»: лампаду з вогнем запаленою від вічного вогню, фотоальбом з історичними довідками про визволення районів та міст області та артилерійську гільзу, в яку по ходу проведення естафети кожен район та місто обласного значення поміщає пригоршню землі з місць визвольних боїв та поховань радянських воїнів.
 
12
А 8 січня представники Знам’янки урочисто передадуть символи естафети Кіровограду, а до цього часу символи естафети зберігатимуться у міському краєзнавчому музеї.
Хвилиною мовчання, покладанням квітів та гірлянди до Обеліску Слави вшановали учасники мітингу пам’ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни. Далі колона знам’янчан рушає центральною вулицею міста до меморіального кладовища.  
  
12
Поминальну панахиду по загиблих у роки війни на меморіальному кладовищі відслужили благочинний Знам’янського округу о.Василь (Мазурок), настоятель храму на честь ікони Богородиці «Знамення» Олександрійської єпархії о. Віктор (Кравець), настоятель храму Святої мучениці Тетяни Олександрійської єпархії о. Володимир (Потапчук). З вітальним словом до присутніх звернувся Преосвященніший єпископ Олександрійський та Світловодський Боголєп. 
 
12
Учасниками святкового заходу стали представники міськвиконкому, депутати міської ради, працівники бюджетних установ та організацій міста, учасники ветеранських та громадських організацій, учнівська молодь. У заході взяв участь начальник управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської обласної державної адміністрації Віталій Останній. Та головними героями свята, без сумніву, стали учасники Великої Вітчизняної війни.
  
12
У Центрі дитячої та юнацької творчості ветерани у подарунок отримали чудовий концерт.

Після чого мали змогу поспілкуватися та поспівати воєнних пісень. 





 
12
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 982 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.8/4

Кировоград: новости и сайты