Вівторок, 30.04.2024, 21:20
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Січень » 9 » 70 - та річниця визволення міста Кіровоград від фашистських загарбників
18:22
70 - та річниця визволення міста Кіровоград від фашистських загарбників
12
8 січня в місті Кіровограді відбулися урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення міста від фашистських загарбників у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

До ветеранів війни, жителів та гостей міста звернулися голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, міський голова м.Кіровограда Олександр Саінсус, міський голова м.Знам’янки Ігор Крижановський, голова обласної ради ветеранів України Василь Єфименко, інші поважні гості.
 
12
 
Делегацію м.Знам’янки очолив міський голова І.Крижановський. Він передав кіровоградцям вітання від знам’янчан. Учасники заходу вшанували подвиг визволителів обласного центру хвилиною мовчання, покладанням квітів до пам’ятника Матері-Вітчизні та могил загиблим героям, а також полеглим під час окупації співвітчизникам, після чого відбулася передача Знам’янською естафетною групою символів естафети пам’яті «Слава визволителям України» представникам міста Кіровограда.

Цього дня свій останній спочинок на меморіальному кладовищі на Фортечних валах знайшов телефоніст-червоноармієць Василь Захаров, який до останнього часу вважався зниклим безвісті. Але учасники пошукового загону "Пам’ять", знайшли та ідентифікували останки солдата, який одним із перших увірвався у траншеї противника та загинув при взятті села Дача Онуфріївського району. За свій подвиг він був нагороджений орденом Червоної Зірки.
12

Панахида по загиблому та з нагоди поховання солдата Великої Вітчизняної відбулась за участі керівників області та міста та представників громадськості обласного центру. Присутні низько вклонилися подвигу всіх загиблих під час визволення нашого краю та поклали квіти до підніжжя монументу на честь їхнього подвигу. Під звуки військового салюту була віддана честь всім рядовим героям війни, а сучасні військовослужбовці пройшли урочистим маршем мимо їхніх могил.

Далі урочисті заходи перемістились до обласного музично-драматичного театру ім. М.Кропивницького.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 830 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.3/3

Кировоград: новости и сайты