Неділя, 05.05.2024, 11:31
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Лютий » 7 » 7 лютого - День безпечного Інтернету!
14:47
7 лютого - День безпечного Інтернету!
 
12         "Інтернет – це така ж реалія нашого життя, як телефон або телевізор. Далеко не всі українські батьки усвідомлюють, наскільки важливу роль відіграє Інтернет в житті їхніх дітей. Їм варто прийти до розуміння, що вони несуть таку ж відповідальність за поведінку своїх дітей в інтернеті, як і на вулиці. Інакше вони можуть зіткнутися із цілком реальними, і не завжди позитивними результатами віртуального спілкування"
Ірина Колесник, дитячий і сімейний психолог, консультант Психологічного центру особистісного та професійного розвитку ALTERA.
З кожним роком кількість користувачів світової мережі неухильно зростає, а серед постійних відвідувачів Інтернету збільшується частка юної аудиторії. На екрані комп'ютера Інтернет представляється дитині абсолютно віртуальним цікавим, насиченим різними можливостями світом. Тож, на відміну від дорослих Інтернет-користувачів, діти можуть часто не усвідомлюють небезпеку та загрозу, які підстерігають їх у Мережі і здатні заподіяти реальну шкоду.
Фахівці компанії Microsoft визначили, що 44% неповнолітніх інтернет-користувачів хоч би раз наражалися на сексуальні домагання в онлайні, а 11% зустрічалися з цим неодноразово. Згідно з дослідженнями минулого року, кожен п'ятий школяр заходив на порносайти, а кожен десятий - намагався купити наркотики.
12          Часто діти не знайомі з правилами поведінки в інтернеті й не лише починають розмову з незнайомцями, а ще й погоджуються з ними зустрітися в реальному житті. Близько 14,5% підлітків призначали зустрічі з незнайомцями через інтернет, при цьому 10% із них ходили на зустрічі самі, а 7% нікому не повідомили, що з кимось зустрічаються. Такі контакти з незнайомими людьми за допомогою чату або електронної пошти можуть теж нести в собі приховану загрозу. Адже все частіше і частіше зловмисники, які видають себе за сверстників, використовують ці канали для того, щоб змусити дітей повідомити приватну інформацію про себе та свою родину.
І головна небезпека інтернету для юних користувачів - це вільний доступ до будь-якої інформації - тут можна знайти статті про насильство, наркотики, контент для дорослих (порнографію, та ін.
Кожна п'ята дитина щорічно стає мішенню зловмисників.
Інтернет може бути прекрасним місцем як для навчання, відпочинку та спілкування з друзями. Але, як і весь реальний світ, Мережа має приховані небезпеки. Тому контроль за діяльністю дітей в інтернеті за допомогою відповідних програм допоможить батькам відфільтрувати шкідливий вміст, з'ясувати, які сайти відвідує дитина та що вона робить на них.
В рамках програми «Онляндія — безпека в Інтернеті» , громадська організація «Дія» пропонує підключення послуги безпечного інтернету для дітей.
Замовлення приймаютьс за тел. 050 01 51 200 або e-mail: help_windows@mail.ru


Світлана Бабаєва

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 894 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты