Четвер, 02.05.2024, 09:23
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Червень » 4 » Адміністративна відповідальність за вчинення корупційних правопорушень
09:45
Адміністративна відповідальність за вчинення корупційних правопорушень
 
12         Начальник Знам’янського міськрайонного управління юстиції О.Ніколаєва інформує, що Законом України «Про засади запобігання і протидій корупції» від 07.04.2011 № 3206-VI встановлено, що за вчинення корупційних правопорушень особи, притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку. 
З метою уникнення та запобігання вчиненню корупційних правопорушень розділом ІІ ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції» визначено законодавчі заходи, спрямовані на запобігання та протидію адміністративним корупційним правопорушенням. До таких заходів віднесено ряд обмежень і заборон, які безпосередньо стосуються службової та позаслужбової діяльності суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення, а саме:- обмеження щодо використання службового становища;- обмеження роботи близьких осіб; - обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності;- проведення спеціальної перевірки щодо осіб,які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування; - обмеження щодо одержання дарунків (пожертв); фінансовий контроль; урегулювання конфлікту інтересів; вимоги щодо прозорості інформації тощо.
Відповідно до нового антикорупційного закону Кодекс України про адміністративні правопорушення був доповнений главою 13-А «Адміністративні корупційні правопорушення», у якій на законодавчому рівні закріплено передбачені склади корупційних адміністративних правопорушень та санкції за їх вчинення.
Відповідно до зазначених вище законодавчих актів, адміністративними корупційними правопорушеннями за які встановлено адміністративну відповідальність є такі:
- порушення обмежень щодо використання службового становища (ст. 172-2 КУпАП);
- пропозиція або надання неправомірної вигоди (ст. 172-3 КУпАП);
- порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ст. 172-4 КУпАП);
- порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви) (ст. 172-5 КУпАП);
- порушення вимог фінансового контролю (ст. 172-6 КУпАП);
- порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів (ст. 172-7 КУпАП);
- незаконне використання інформації, що стала відома особі у зв’язку з виконанням службових повноважень (ст. 172-8 КУпАП);
- невжиття заходів щодо протидії корупції (ст. 172-9 КУпАП).
Слід звернути особливу увагу на правові наслідки вчинення адміністративного корупційного правопорушення. Відповідно до ст. 22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» особи, яких притягнуто до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення, пов’язані з порушенням обмежень, передбачених цим Законом підлягають звільненню з відповідних посад у триденний строк з дня отримання органом державної влади, органом місцевого самоврядування, підприємством, установою, організацією копії відповідного судового рішення, яке набрало законної сили.
Відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, у триденний строк з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили, притягнення до цивільно-правової відповідальності, накладення дисциплінарного стягнення заносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, що формується та ведеться Міністерством юстиції України.

 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 885 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты