Неділя, 28.04.2024, 18:02
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Травень » 28 » Актуальні питання державної реєстрації прав оренди земель сільськогосподарського призначення
08:35
Актуальні питання державної реєстрації прав оренди земель сільськогосподарського призначення
  
12
12 лютого 2014 набрав чинності новий Порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно на нерухоме майно та їх обтяжень, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2013 року № 868, що значно прискорив та спростив процедуру реєстрації прав оренди земель, зокрема, сільськогосподарського призначення. Відповідно до положень вказаного Порядку:

1. Державна реєстрація прав на земельну ділянку, зокрема права оренди земельної ділянки, право власності на яку зареєстроване до 01 січня 2013 року органами земельних ресурсів, та не зареєстроване у Державному реєстру прав, проводиться без попередньої реєстрації відповідного права власності.

2. Для проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки заявник подає мінімальну кількість документів, а саме:
- заяву про державну реєстрації прав та їх обтяжень (щодо іншого речового права);
- договір оренди землі, укладений відповідно до законодавства, що діяло на момент його укладення (його копія, завірену відповідно до законодавства)
- квитанцію про сплату державного мита (51 грн.) та квитанцію про внесення плати за надання витягу (120 грн.).

3. Державний реєстратор прав на нерухоме майно не вимагає, як це було раніше, статут юридичної особи - заявника, документи, що підтверджують статус юридичної особи та повноваження її керівника, у тому числі виписку, довідку чи витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

4. Для проведення державної реєстрації оренди на землі державної та комунальної власності заявник подає витяг з Державного земельного кадастру про таку земельну ділянку.
Державна реєстрація права власності держави чи територіальної громади на земельні ділянки проводиться одночасно з реєстрацією права оренди на підставі рішення органу виконавчої влади чи місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у користування.
Таке рішення може бути подане орендарем, який у такому випадку є уповноваженою особою власника земельної ділянки, одночасно із заявою про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1136 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты