Понеділок, 13.05.2024, 01:16
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Січень » 10 » Аналізуючи стан виконання обласної програми "Центральний регіон-2015" у галузі соціального захисту населення
09:57
Аналізуючи стан виконання обласної програми "Центральний регіон-2015" у галузі соціального захисту населення
 
12 Міський голова І.Крижановський взяв участь у онлайн-нараді , під час якої розглядалось питанння "Про стан реалізації завдань, визначених обласної програмою "Центральний регіон-2015" у галузі соціального захисту населення"
Аналізуючи стан виконання обласної програми "Центральний регіон-2015" у галузі соціального захисту населення, перший заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров повідомив, що серед основних завдань програми визначено значне зменшення рівня безробіття населення. Так, у 2015 році зазначений показник має складати 8,7%. 
За словами управлінця, за 9 місяців 2011 року рівень безробіття склав 8,5%, що на 0,6% менше від минулорічного показника, хоча загалом програмний показник на 2011 рік не перевищує 9,3%. Порівняно із загальноукраїнським показником Кіровоградщина дещо швидшими темпами долає проблему з безробіття, оскільки рівень безробіття за 9 місяців минулого року знизився на 0,2%.
Олександр Догаров зазначив, що у 2012 році в області прогнозується, що показник рівня безробіття зменшиться на 0,2% і складатиме 9,1%.
За словами Олександра Догарова, середня заробітна плата по області за січень-листопад 2011 збільшилася на 15,2%, порівняно із початком року, та на 16,3% - порівняно з аналогічним періодом 2010 року - і склала 2087 грн. Як результат, область займає 15 місце в державному рейтингу за даним показником.
Аналізуючи темпи росту середньомісячної заробітної плати у розрізі територій Олександр Догаров повідомив, що найвищим він був в Олександрійському, Новомиргородському, Олександрівському районах та Світловодську.
Несуттєві зміни в оплаті праці відбулися в Ульяновському, Долинському, Гайворонському та Вільшанському районах.
Позитивно зрушити ситуацію вдалося після доручення голови облдержадміністрації щодо підвищення фонду оплати праці штатних працівників та рівня середньомісячної заробітної плати до кінця 2011 року в цілому по області до 2260 грн. Зокрема, за підсумками 9 місяців 2011 року перевиконати це завдання на 3,8% вдалося єдиному Олександрійському району. Практично наблизилися до цієї мети м. Світловодськ, Олександрівський, Маловисківський та Добровеличківський райони.
У 2012 році прогнозується, що розмір середньомісячної заробітної плати по області зросте на 17% і складатиме 2463 грн.
Олександр Догаров нагадав, що станом на 1 грудня 2011 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати з початку року зменшилася на 12,1 млн. грн. і склала 47,8 млн.грн. Із них 12,5 млн.грн. – це заборгованість на економічно активних підприємствах, 33,5 млн.грн. – підприємств-банктурів, та 1,8 млн. грн. – борг неактивних підприємств.
Серед діючих підприємств заробітну плату затримують роботодавці із Кіровограда, Знам'янки, Олександрії, Світловодська та Долинського району.
Складною залишається ситуація на державних підприємствах, які постійно збільшують частку обласного боргу.
Інша справа на підприємствах комунальної форми власності. За словами Олександра Догарова, вже у першому кварталі поточного року очікується повне погашення заборгованості у розмірі 2,4 млн. грн.
В результаті наполегливої роботи облдержадміністрації, відповідної обласної комісії, місцевої влади, а також контролюючих органів, зокрема прокуратору області, протягом 11 місяців 2011 року вдалося досягти значних позитивних змін. Зокрема, зменшено загальну суму боргу з 59,4 млн. грн. до 47,8 млн. грн., скорочено кількість підприємств-боржників з 109 до 45, а також зменшено із 9 до 5 кількість територій, на яких рахувались борги із заробітної плати на економічно активних підприємствах. Відсутня заборгованість із зарплати працівникам сільськогосподарських та будівельних підприємств. Відзначив Олександр Догаров і те, що протягом року забезпечено вчасну виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери.
У програмі "Центральний регіон-2015" на поточний рік поставлено завдання забезпечити до кінця року зменшення половини боргу на працюючих підприємствах області або на 3,3 млн. грн.
Заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов звернувся до керівників територій, які перебували під час апаратної наради на он-лайн зв’язку, з вимогою приділити вже з початку нового року особливу увагу не лише зазначеній проблемі, а усім пріоритетним завданням по кожній галузі. У першу чергу це стосується підприємств державної і комунальної форми власності. – У нас є всі можливості і повноваження впливати на ситуацію, зокрема, на комунальних підприємствах, - наголосив Віктор Серпокрилов.
На цьому зосередив увагу учасників апаратної наради перший заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.
За його словами, одним із завдань соціального блоку програми "Центральний регіон-2015" визначено недопущення випадків використання найманої робочої сили без належного оформлення трудових відносин. Тому з метою покращення ситуації на ринку праці області в районах і містах були створені та діють робочі групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення.
Олександр Догаров повідомив, що станом на 1 грудня 2011 року інспекторами обстежено 6487 підприємств різних форм власності та господарювання, на яких виявлено 1724 "тіньових” робочих місця, 1445 з яких легалізовано. Найбільше такими перевірками у минулому році були охоплені роботодавці у місті Олександрії, Гайворонському, Маловисківському, Новоукраїнському, Олександрівському та Олександрійському районах.
Результат діяльності таких інспекторів не обмежився лише легалізацією робочих місць, а й дозволив стягнути з нерадивих підприємців податки у сумі 79,8 тис. грн. та додатково поповнити бюджет Пенсійного фонду на суму 1608,5 тис. грн.

За матеріалами офіційного сайту  Кіровоградської облдержадміністрації


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 791 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты