Четвер, 28.03.2024, 16:53
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Жовтень » 10 » Бережіть життя, воно - єдине!
11:39
Бережіть життя, воно - єдине!
 
12                                                               Бережіть життя, воно - єдине,
                                                               Неповторне і таке крихке.
                                                               Промайне і не повернеш днини,
                                                               В якій щастя плине золоте!

З кожним роком на вулицях міста зростає кількість машин. В кожного з цих транспортних засобів своє призначення, одне з яких - перевезення пасажирів. Для того, щоб на дорогах було безпечно, рух транспорту та пішоходів повинен бути впорядкованим, тобто водії та пасажири повинні дотримуватися певних правил – Правил Дорожнього руху.
   
12Правила Дорожнього руху – закон, обов’язковий для всіх його учасників. Це ті норми, що встановлюють порядок руху на дорогах нашої країни і тому виконання цих Правил обов’язкове для водіїв, пішоходів і пасажирів, як дорослих, так і дітей.
Внаслідок нестримного руху, плину часу та науково-технічного прогресу, людина досягла своєї досконалості, але в той же час збільшила ризик власної небезпеки. Небезпечні для життя речі оточують людину всюди, сприяючи, в свою чергу, нещасним випадкам. До нещасних випадків, які трапляються внаслідок необізнаності та недостатньої поінформованості, а почасти й необачності людини, належать також порушення правил дорожнього руху.
Саме з метою запобігання нещасних випадків і впроваджено Місячник «Увага! Діти на дорозі!», в рамках якого проводяться Тижні безпеки життєдіяльності на тему: «Знання Правил Дорожнього руху – безпека вашого життя!"
12  Тиждень знань Правил Дорожнього руху розпочато роботою інформаційного стенду «Тиждень ПДР» та випуском радіогазети НВК «Знай та виконуй правила дорожнього руху» (1-11 класи), які підготували педагоги-організатори - Попова Т.М., Неводнича І.С. та заступник директора з виховної роботи Маслюкова В.В.
Різнобарв’ям кольорів та майстерністю слова відзначилися роботи учнів 5-9 класів під керівництвом невтомних, творчо-обдарованих майстринь своєї справи – Павленко І.М. (образотворче мистецтво) та Осадчої Н.О. (українська мова та література). Також доцільно відзначити роботу вчителів предмету «Основи здоров’я», які провели хвилинки інформації «Дорожній рух: чи безпечно на дорозі та тротуарах у нашому місті» (10-11 класи) та приймали активну участь по залученню учнів різних шкільних ланок до участі в конкурсі малюнків (Булах О.С., Євтушенко Л.Д. та Плюта С.М.) разом із вищезазначеними вчителями-предметниками на тему: «Знаю правила дорожнього руху» та «Будь пильним, уважним завжди на дорозі».
Не залишилася осторонь такого важливого питання й шкільна громадськість НВК. Активними учасниками під час проведення Тижня виявилися учні-учасники шкільної агітаційної бригади «Дорожні новини» (9-11 класи), які із задоволенням завітали у теплі, зігріті лагідними поглядами привітних учнів класи, та провели агітаційну роботу з ПДР.
Учні 1-4 класів зустрілися з інспектором ДАІ, роль якого із задоволенням виконав учень 10-Б класу Білієнко Максим та світлофором (Кубінець Сергій - 7-А клас). Найменші учні НВК захоплено вітали їх та дуже вправно виконували усі запропоновані завдання, за що були нагороджені Пам’яткою пішохода від інспектора ДАІ та медалями від світлофора «Моргайка».
Проведення Тижня було насичене різноманітними видами робіт та завершено його святковою конкурсно-розважальною програмою для учнів 5-6 класів під назвою: «У країні дорожніх знаків». Учні захоплено вітали ведучих програми (Олефірова Валерія та Ніколаєва Вікторія – 11-В клас), організаторів свята (Неводнича І.С та Попова Т.М.), приймали активну участь в обговоренні запропонованих завдань, давали влучні відповіді на запитання суворого інспектора ДАІ (Білієнко Максим), привітного світлофора «Моргайка» (Кубінець Сергій) та учасниць-помічниць (Льовушкіна Ярослава, Дякова Марія, Іваненко Євгенія, Чупахіна Владислава - 9-А та 9-В класи). Діти залишилися задоволеними від участі в святково-розважальній програмі Тижня, план якого розробила і підготувала заступник директора з навчально-виховної роботи В.Маслюкова - талановитий педагог і вправний організатор культмасових заходів.
Тиждень безпеки життєдіяльності, проведений в закладі з метою популяризації знань правил безпеки життєдіяльності, правил дорожнього руху серед вихованців навчально виховного комплексу, пройшов на належному рівні з дотримання усіх вимог і приніс неабияке задоволення учасникам та його організаторам. Але найголовніший показник вдалого, успішного та результативного проведення - це знання, які отримали та відтворили у пам’яті учні НВК.
Тож, пильнуйте небезпеку, яка чатує на кожного з нас щодень і щокроку, адже ніколи не повернути згаяний час чи події минулого та єдиного, неповторного, прекрасного, дарованого Всевишнім життя!

Все що ти маєш у житті своєму – бережи!
Хай неповторними стають життя хвилини.
Будь на сторожі небезпеки ти завжди
І ранки будуть світлими й ясними.

Вітай життя свого світанки буйно цвітом!
Нехай жоржини пломеніють на снігу…
Життя – одне, як мить, як подих вітру
Цінуй і день, і ніч, і, навіть, мить одну.



 
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1011 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты