Четвер, 18.04.2024, 10:14
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Лютий » 24 » Більярд – пробна куля, чи влучний удар
14:37
Більярд – пробна куля, чи влучний удар
12
«Більярд — це сплав характерів чотирьох сторін світу: холоднокровності сіверян, гарячковості південців, мудрості Сходу, азарту Заходу» – невідомо, кому належить цей вислів, але він дійсно відображає особливості, притаманні цій стародавній та захопливій грі.

Перевагу  більярду в основному віддають чоловіки, та й жінки не втрачають можливості пограти.

Що й було продемонстровано на перших у нашому місті змаганнях з цього виду спорту. Змагання проходили 20 лютого, на базі ресторанно-розважального комплексу «Олімп», де відкрито більярдний клуб «Олімп», який є філією Відокремленого підрозділу Громадської організації «Федерації спортивного більярду України» в Кіровоградській області. Ініціатором, натхненником, меценатом проведення турніру виступив підприємець О.А.Халявко, який зацікавлений не лише проводити змагання, але й створити можливість тренувати охочих, насамперед – дітей.
12

В день змагань, у більярдній залі вирувала атмосфера передчуття радісної події. Гравці розминалися, шліфуючи майстерність, організатори готували нагородні матеріали, представники обласного телебачення налаштовували обладнання і брали інтерв’ю у гравців. 

Під час підготовки до турніру, була можливість поспілкуватися з Головою Відокремленого підрозділу Громадської організації «Федерації спортивного більярду України» в Кіровоградській області – О.Є.Сінякевичем. Олександр Євстафійович розповів про стрімкий розвиток більярду в Кіровограді, досягнення та перспективи. Федерація зацікавлена у створенні нових філій cаме для залучення до цієї захоплюючої гри дітей. Це спорт, який не вимагає великих фізичних навантажень, але тренує такі якості як концентрація уваги, терпіння, інтелект, розвиває окомір, виробляє чіткість і координацію рухів, швидкість реакції, винахідливість. Сам гравець, набуваючи ці навички, привчається до терпіння й холоднокровності. Більярд є перш за все видом фізичного гарту організму.

Л.М. Толстой казав: «Ніколи і ні в чому так не проявляється людський характер, як за більярдним столом», та це не лише розвага, яка деякий час була навіть під забороною, а ще й вид спорту, який дуже корисний для здоров’я. 
12

В урочистому відкритті турніру брали участь міський голова С.І. Філіпенко, Голова Відокремленого підрозділу Громадської організації «Федерації спортивного більярду України» в Кіровоградській області  О.Є.Сінякевич, начальник відділу молоді та спорту Знам’янського міськвиконкому Р.А.Ладожинська, директор КДЮСШ Є.О.Гавришевський, депутат міської ради В.В.Мацко і, звичайно, гостинний господар більярдного клубу «Олімп», підприємець О.А.Халявко.

Вітаючи учасників змагань Сергій Іванович Філіпенко побажав спортсменам наснаги і перемог, а організаторам турніру успіхів у популяризації більярду, в тому числі і в Знам’янці. Олександр Анатолійович Халявко поділився своєю мрією, виховати в клубі «Олімп» чемпіона світу з більярду. 

Змагання були хвилюючими, цікавими та напруженими, адже змагалися хлопці і дівчата, дорослі і діти, знам’янчани і гості з Кіровограду. А результати такі: І місце – Невінчаний Антон, ІІ місце – Холявко Роман, ІІІ місце розділили Сметанко Роман та Невінчаний Роман, всі хлопці із Знам’янки нагороджені кубками та грамотами виконавчого комітету Знам’янської міської ради. Тож вітаємо переможців у першому кроці до майбутніх перемог!

Нагадуємо, що сьогодні кожний бажаючий нашого міста має змогу долучитися до цієї гри. Метою клубу є сприяння розвитку більярдного спорту у нашому місті. Учасники клубу матимуть змогу не лише грати, отримуючи задоволення, а й тренуватися за допомогою досвідчених фахівців-тренерів. 
     
Начальник відділу молоді та спорту                          
Р.Ладожинська

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1071 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/4

Кировоград: новости и сайты