Четвер, 25.04.2024, 05:44
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Травень » 8 » Свято Перемоги в смт. Знам'янка Друга
12:48
Свято Перемоги в смт. Знам'янка Друга
12
Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги!

  День Перемоги – свято зі сльозами на очах. Ми завжди будемо пам’ятати, які якості нашого народу допомогли перемогти ворога: мужність, терпіння, любов до Батьківщини. Вже 70 років минає з того дня, все менше учасників та свідків тієї страшної війни залишається серед нас. Світла пам’ять тим, хто не повернувся з війни. Честь и слава тим, хто на своїх плечах виніс тягар війни та непростих повоєнних років.
   Щороку до цього свята в смт. Знам’янка Друга готуються з особливою відповідальністю. Було приведено в належний стан пам’ятники – обеліски, місця поховання захисників Батьківщини на території смт.Знам’янка Друга та сел.Водяне, в колективах, установах організаціях організовано привітання поздоровчими листівками ветеранів війни.
12   Напередодні свята інвалідів, учасників бойових дій та солдатських вдів відвідали селищний голова Філіпенко С.І. та секретар ради ветеранів і праці селища Лазарєва Н.В. З кожним відбулася щира розмова, всі отримали привітання селищного голови та подарунки від спонсорів.
Святкові заходи розпочалися 9 травня покладанням квітів на могилу партизанам-підпільникам на центральному кладовищі. Під звуки барабанів (група учнів Знам’янської ЗШ № 7) колонна прямувала до селищного Будинку культури для участі у святковому мітингу.
На святі були присутні ветерани: учасник бойових дій Капелюшний Тимофій Дорофійович, інвалід війни Самофалов Олександр Никифорович та народжена в концтаборі Рибалко Галина Миколаївна, а також учасники війни та вдови померлих інвалідів війни.
  Із словами подяки та низьким укліном до ветеранів звернувся селищний голова Філіпенко С.І.: «Вічна пам'ять героям, які віддали життя за свободу Вітчизни! Низький уклін та шана тим, хто вижив, хто своїм ратним подвигом, самовідданою працею в тилу кував Перемогу, хто тяжкою працею піднімав з руїн та відроджував рідний край! Ваш подвиг завжди буде для нас взірцем мужності та самопожертви заради щасливої долі майбутніх поколінь. Щиро бажаю всім міцного здоров’я і бадьорості духу, достатку й благополуччя на довгі літа! Мирного неба вам, вашим родинам, а також нашій Україні!»
   З великим святом Перемоги всіх учасників мітингу, і в першу чергу ветеранів, привітав міський голова Крижановський І.Б. З побажаннями здоров’я до ветеранів війни і праці та всіх присутніх звернулася голова ради ветеранів війни і праці селища Промахова Л.Ю. Також, подякували за ратний подвиг ветеранам війни мешканці селища: голова міської спілки ветеранів Афганістану Фесюн М.С. та учасник АТО Фоменко В.Д. Від молоді селища із словами вдячності до ветеранів звернулися вчитель Знам’янської ЗШ № 6 Шабанова В.О. та учениця 8-а класу Знам’янської ЗШ № 6 Соболь Анна.
З музичними вітаннями перед присутніми виступили Філіпенко Вікторія та дует «Оксамит» (вчитель Знам’янської ЗШ №7 Хрипта О.М. та учениця 10 класу Знам’янської ЗШ № 7 Ангелуца Анастасія).
  Настоятель релігійної громади на честь ікони Богородиці «Знамення» Олександрійської єпархії УПЦ протоієрей Віктор Кравець здійснив панахиду по загиблим воїнам біля пам’ятника Воїну-визволителю.
Ведучі свята (вчитель Знам’янської ЗШ № 7 С. Свірбій та учні Знам’янської ЗШ № 7- Рогов Данило та Ісса Ассіль) запросили всіх присутніх в парк відпочинку, де на всіх чекали атракціони та розваги.
Всі мешканці селища в цей день мали змогу ознайомитися та придбати вироби на виставці-ярмарку «Дружба», де були представлені роботи вихованців гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «Творча майстерня» селищного Будинку культури та клубу «Майстриня» (керівник - Чередніченко С.І.), роботи учнів Знам’янських ЗШ № 6 та № 7, а також гостей свята – майстринь з м. Кіровоград. Учні дарували мешканцям селища свої вироби – червоні маки – символ Перемоги.
Після панахиди відбувся святковий концерт, в якому взяли участь: вокально-хоровий колектив селищного Будинку культури «Горлиця» (керівник – К. Пасхалова, акомпаніатор – В. Марченко.), вокально-інструментальний ансамбль «PUMA» (керівник – С. Азаров), вихованці старших груп дитячого дошкільного закладу № 5 «Калинонька» (завідуюча – Л. Ткаченко), вокальна група «Юність» Знам’янської ЗШ № 7 (керівник – Т. Машковська), а також колективи Знам’янського Центру дитячо-юнацької творчості – «Сузір’я» (керівник О. Андрєєва) та «До-Мі-Сольки» (керівник – К. Пасхалова). Гучними оплесками глядачі зустрічали гостей свята – хореографічний колектив «Вікторія» Користівського Центру дитячо-юнацької творчості при ЗШ І-ІІІ ступенів (керівник – В. Швець).
Після концерту, за доброю традицією, для ветеранів був організований святковий обід із солдатською кашею, яку приготували військовослужбовці військової частини А 1201 та пригощали всіх бажаючих. Також, мешканці селища пригощалися юшкою, яку приготували члени товариства рибалок селища.
Традиційний дружній футбольний матч за перехідний Кубок селищного голови між збірними шкіл № 6 та № 7 відбувся на території Знам`янської загальноосвітньої школи №6. Перше місце зайняла команда ЗШ № 6 (капітан команди – Євген Кучеренко), друге місце - команда ЗШ №7 (капітан команди – Віктор Савицький). Селищний голова, секретар селищної ради та ветеран праці, колишній вчитель фізичної культури ЗШ № 6 Григор’єв А.В. нагородили команди грамотами та медалями, які для учнів підготував депутат Знам’янської міської ради Філіпенко О.С. Команди отримали солодощі від ПП «Славяночка».     Також, від приватного підприємця селища Єрохіна М.В. учні шкіл № 6 та № 7 отримали подарунки – шкіряні м’ячі, морозиво та солодкі напої.
  Всі ці заходи відбулися завдяки допомозі керівників підприємств, розтошованих на території Знам’янської Другої селищної ради, та підприємців селища, а саме: Сухого С.О., Мороза А.П, Федюка О.Б., Єрохіна М.В., Філоненко О.М., Базалевича В.Ф., Григор’євої О.Л., Козіної І.І., Андреєва І.В., Зіноватної Г.В., Владімірових Світлани та Едуарда, Мялика В.З., Яндовича О.В., Мосейчука І.В., Ковальова В.Ф., Іванова С.М., Сіньова О.А. та багатьох інших. Висловлюємо їм щиру подяку за благодійність, увагу до ветеранів війни, яких з кожним роком стає все менше. 
  Нехай мужність, стійкість і любов до Батьківщини наших батьків та дідів стануть джерелом сил і наснаги для молодших поколінь в ім’я нашої України. 
  Ми не повинні, не маємо права забути те, що відбулося 70 років тому: якою ціною завойовано мир, чому нам пощастило народитися вільними людьми, кому ми повинні дякувати за це… 


Спеціаліст по роботі з молоддю
Знам’янської Другої селищної ради                                    І. Тупало 

 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1032 | Додав: Zagorod | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты