Субота, 04.05.2024, 15:25
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Травень » 19 » Будівельний паспорт забудови земельної ділянки
13:33
Будівельний паспорт забудови земельної ділянки
12
„Виходячи з приписів ст. 27 Закону України „Про регулювання містобудівної діяльності” (далі – Закон) забудова присадибних, дачних і садових земельних ділянок може здійснюватися на підставі будівельного паспорта забудови земельної ділянки (далі - будівельний паспорт).
Будівельний паспорт визначає комплекс містобудівних та архітектурних вимог до розміщення і будівництва індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) з площею до 300 квадратних метрів, господарських будівель і споруд, гаражів, елементів благоустрою та озеленення земельної ділянки.
Видача будівельного паспорта регулюється Порядком видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки, затвердженого наказом Мінрегіонбуду України від 05.07.2011 № 103 (далі – Порядок).
На підставі п. 2.1. Порядку, видача будівельного паспорта здійснюється уповноваженим органом містобудування та архітектури (місцеві районні адміністрації та міськвиконком) безпосередньо, через центри надання адміністративних послуг та/або через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Будівельний паспорт надається вказаними органами на безоплатній основі протягом десяти робочих днів з дня надходження заяви замовника будівництва.
Дані про будівельний паспорт, вносяться до повідомлення, яке на підставі ч. 1 ст. 34 Закону подається до інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Кіровоградській області (далі - Інспекція) є підставою для початку виконання будівельних робіт.
У разі, перевищення граничної площі об’єкта будівництва, визначеної ст. 27 Закону (300 м2), замовник для виконання будівельних робіт подає до Інспекції декларацію про початок виконання будівельних робіт в порядку, визначеному ст.ст. 34 та 36 Закону та Порядку виконання будівельних робіт, затвердженого Постановою КМ України від 13.04.2011 № 466.
Для подачі декларації про початок виконання будівельних робіт має бути розроблено проектну документацію об’єкта будівництва, дані про яку вносяться до декларації.
На підставі ст. 31 Закону проектна документація на будівництво об'єктів розробляється з урахуванням вимог містобудівної документації та вихідних даних зі дотриманням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил та затверджується замовником.
До вихідних даних, в розумінні ст. 29 Закону, відносяться містобудівні умови та обмеження, технічні умови та завдання на проектування.
Що стосується містобудівних умов та обмежень, то Переліком об’єктів будівництва, для проектування яких містобудівні умови та обмеження не надаються, затвердженого наказом Мінрегіонбуду України від 07.07.2011 № 109, передбачено, що містобудівні умови та обмеження не потребуються: для будівництва садибних (котеджних) житлових будинків, дачних та садових будинків загальною площею до 300 м2 з числом надземних поверхів не більше двох, в тому числі з господарськими будівлями та спорудами, індивідуальними гаражами в межах відведення земельних ділянок без зміни цільового та функціонального призначення, що визначається будівельним паспортом земельної ділянки(п. 24); реконструкції житлових та нежитлових приміщень без зміни їх зовнішньої конфігурації, улаштування в існуючих житлових будинках, адміністративно-побутових будівлях підприємств та громадських будівлях вбудованих приміщень громадського призначення (п. 25); зовнішнього оздоблення будівель та споруд (антени, кондиціонери, витяжки тощо), внутрішнє оздоблення (п. 26); реставрації, капітального ремонту будівель і споруд та перепланування приміщень (п. 27)”.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1005 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты