П`ятниця, 29.03.2024, 11:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Грудень » 26 » Будні ветеранської організації
17:34
Будні ветеранської організації
   12
    Підсумки виконання Угоди про співпрацю міської організації ветеранів України та Знам’янської міської ради, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування по соціальному захисту людей старшого покоління в місті Знам’янці та смт. Знам’янка Друга розглядалися на засіданні Президії міської організації ветеранів України. Провела засідання голова громадської організації Бабійчук Ганна Олексіївна.
    Інформував з даного питання міський голова Крижановський Ігор Борисович.
- «Президент України неодноразово наголошував, що ми в боргу перед тими, хто своїм здоров’ям і життям відвоював нам мирне небо над головою. Їх соціальний захист та добробут залишаються пріоритетами державної політики», – підкреслив міський голова. Ігор Борисович подякував ветеранській організації за активну діяльність, значний внесок у розбудову нашого міста. «Громадські організації покликані захищати інтереси людей, а основне завдання влади їх підтримувати»,- підсумував міський голова. Міська ветеранська організація четвертий рік поспіль займає І місце в обласному огляді-конкурсі зі співпраці з місцевими органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування.
   Вирішено розгляд даного питання винести на розширене засідання Президії за участю голів первинних організацій у січні 2014 року.
12
Начальник управління соціального захисту населення Волошина Алла Миколаївна розповіла про охоплення увагою ветеранів війни в рамках акції "Зірка пам'яті".
З 1 січня 2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін
до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", 12яким передбачено, що учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та інвалідам війни II і III груп з числа учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та війни 1945 року з імперіалістичною Японією, яким виповнилося 85 років і більше, надаються пільги, передбачені законом для інвалідів війни I групи. У зв’язку з цим управлінням соціального захисту населення перераховано пільг 24 особам даної категорії. Відповідно і збільшилися в 2013 році розміри щорічної разової грошової допомоги до Дня Перемоги, яка своєчасно нарахована та виплачена управлінням соціального захисту населення (близько 150,0 тис. грн.).
   Всім інвалідам ВВв, хто мав таку потребу, проведені капітальні та поточні ремонти квартир та індивідуальних житлових будинків, в яких мешкають ветерани Великої Вітчизняної війни (за 3 роки виконано робіт 30 ветеранам на загальну суму 177,00 тис. грн.). Саме в 2013 році з 11 осіб, що подали заяви і, які мають на це право, 7 "зірковим" ветеранам виконані роботи в повному обсязі на суму 50,00 тис. грн. Деяким ветеранам в 2014 році настає право повторного звернення з даного питання. 
   Всі ветерани, в кого була необхідність в отриманні засобів спілкування та реабілітації, забезпечені ними. Постійно надаються безкоштовні автотранспортні послуги в режимі "соціального таксі".    Переважна більшість ветеранів користуються різноманітними послугами територіального центру, обслуговуються соціальними робітниками.
   Члени Президії міської організації ветеранів України здійснили екскурсію до міського краєзнавчого музею.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 889 | Додав: Zagor | Рейтинг: 2.0/4

Кировоград: новости и сайты