Субота, 04.05.2024, 06:52
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 20 » Бути творцем – головне покликання людини
09:41
Бути творцем – головне покликання людини
    
12
Мистецтво і його прояви є невід'ємними частинами життя кожної людини, тому що вони допомагають формувати характер і смаки. Бути творцем – головне покликання людини.

Саме зважаючи на це та те, що 2013 рік в Україні Президент України визначив «Роком дитячої творчості» відбувся форум «Обдарована молодь Знам’янщини», який проходив в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3, на якому вітали учнівську гордість нашого міста , учасників і переможців міських конкурсів,які проявили свої творчі здібності в різних видах мистецтва та здобули перемогу в різних номінаціях.
     
12
 "Одне із завдань, яке визначив Президент України у рамках проведення Року дитячої творчості – проведення аудиту та формування чіткої статистики охоплення дітей позашкільною освітою у кожному регіоні. Той факт, що сьогодні всі ми зібралися в цьому залі, демонструє, що в Україні є потужні школи, є молоді люди, які прагнуть пізнавати світ не тому, що хтось змусив, а тому, що є потреба. Вам просто цікаво, і ваша цікавість робить дуже багато такого, що ви навіть не сподіваєтеся. Крім того, що ваша місія показати, що в нашій державі можна здобувати високі знання, це також є свідченням того, що ви хочете тут навчатися, що ви любите свою державу і прагнете іншим показати своїм прикладом, що все можна робити. Я вам дуже дякую за ваші перемоги, " – сказав міський голова , вітаючи молоду творчу еліту нашого міста. 
    
12
«Відділ освіти, загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади міста організовують цілеспрямовану роботу з обдарованими учнями» - розпочинає форум «Обдарована молодь Знам’янщини» головний спеціаліст відділу освіти Мурга В. М. та додає , що кількість переможців обласних олімпіад за останні роки значно зросла. Практично половина (48%) учасників обласних олімпіад виборюють призові місця й майже з кожного предмета місто має переможців олімпіад у 2011 році таких переможців було 22; у 2012 році – 24; у 2013 році – 37 переможців.

Двоє учнів шкіл міста цього року були учасниками ІV етапу Всеукраїнських олімпіад з правознавства (Замковий Володимир, учень 11 класу НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей» , ) та з математики (Волкова Дар’я, учениця 9-го класу ЗШ № 6, ).

У 2012/2013 навчальному році вперше знам’янські учні були залучені окремими вчителями до участі у Всеукраїнських Інтернет-олімпіадах з базових дисциплін, за підсумками яких на фінальний очний етап у м.Одесу відж Кіровоградської області було запрошено всього чотирі учні, в тому числі учень 9 класу НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей» Олександр Лемешко, який став переможцем двох попередніх етапів інтернет-олімпіад з хімії .

З квітня 1999 року в місті діє Наукове товариство учнів (НТУ). Якщо в 2012 році кількість переможців ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт було 9, то в 2013 році таких переможців 13 осіб.
     
12
Робота з обдарованими й талановитими учнями здійснюється і в позашкільних закладах. Так, станція юних техніків традиційно мала переможців в обласному конкурсі УМАКО «Сузір’я» «Космічні фантазії». Вихованці центру дитячої та юнацької творчості протягом року виборювали призові місця в творчих конкурсах, фестивалях, виставках різних рівнів: у Міжнародному конкурсі-фестивалі танців «Арт-бомб», у м.Харків взяли участь та стали; у Відкритому УІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі класичного, бального, сучасного танцю «Сузір’я мрій», у м.Дніпропетровську; у ІУ Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтва та творчості «Музика кохання»з проеку «Зірки ХХ століття», у м.Новомосковську Дніпропетровської області; у Міжнародному фестивалі-конкурсі танців «Мегаполіс», у м.Харкові; у обласному конкурсі прикладного мистецтва «Молодь Кіровоградщини; у обласній виставці-конкурсі декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край».
    
12
Вихованці комплексної дитячо-юнацької спортивної школи взяли участь у 120 змаганнях , зокрема : Першість України та Чемпіонати України; кубок України Спартакіади України серед школярів ;першості області ;першості міста та змагання до пам’ятних ;матчеві зустрічі ; турніри та всеукраїнські змагання.

Той факт, що сьогодні всі ми зібралися в цьому залі, демонструє, що в Україні є потужні школи, є молоді люди, які прагнуть пізнавати світ не тому, що хтось змусив, а тому, що є потреба. Вам просто цікаво, і ваша цікавість робить дуже багато такого, що ви навіть не сподіваєтеся. Крім того, що ваша місія показати, що в нашій державі можна здобувати високі знання, це також є свідченням того, що ви хочете тут навчатися, що ви любите свою державу і прагнете іншим показати своїм прикладом, що все можна робити. Я вам дуже дякую за ваші перемоги, " – сказав міський голова , вітаючи молоду творчу еліту нашого міста.

«Творчість - це стан людського духа, що виявляється в яскравому вияві внутрішньої суті творця, гострого відчуття ним зв'язку зі світом і переживання неймовірної внутрішньої свободи. Коли дитина робить те, чого раніше не робила, або робить це «щось» по-своєму, в новий спосіб – це уже творчість, а дитяча творчість – це щось неповторне, безпосереднє, і разом з тим природне і дивовижне. Саме вона допомагає побачити і розпізнати, а згодом і розвинути таланти» - відзначає головний спеціаліст відділу освіти Мурга В. М.

Під час форуму діти обговорювали можливості застосування та реалізації своїх здібностей та талантів, дякували організаторам міських заходів, вчителям та батькам, які завжди їх підтримують та допомагають.

Активно діяти, творити, працювати – ось шлях, на якому здібності кожній молодій людині дадуть змогу стати майстром своєї справи. Впевнено почувають себе на цьому шляху учасники форуму, які заявили про свій талант на міському фестивалі мистецтв «Країна дитячих талантів», під час літературної вітальні для авторів та виконавців власних поетичних та прозових творів та на конкурсі малюнку «Європа очима дітей». 73 грамоти та дипломи були вручені переможцям під час форуму. Володарі гран-прі отримали пам’ятні знаки форуму, які займуть почесне місце на полиці серед інших нагород.

«Коли дитина робить те, чого раніше не робила, або робить це «щось» по-своєму, в новий спосіб – це уже творчість. Сподіваємось, що кожен стане в майбутньому гордістю не лише нашого міста, а й держави» - на закінчення заходу зазначив директор Центру дитячої та юнацької творчості Подвиженко Г. І.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 993 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты