Субота, 20.04.2024, 15:51
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2018 » Лютий » 9 » Чергове засідання виконавчого комітету
15:06
Чергове засідання виконавчого комітету
12
Під головуванням   міського голови Філіпенка Сергія Івановича  08 лютого  пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 23 проекти рішень  та всі 23 затверджено. 

Заслухано звіти про виконання програм: «Про хід виконання Міської програми по реалізації в місті «Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2021 року за 2017 рік», «Про хід  виконання «Міської програми розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2016-2018 роки» за 2017 рік», «Про стан виконання  Програми фінансового забезпечення відзначення визначних подій у місті Знам’янка у 2017 році», «Про хід виконання Міської програми розвитку культури на 2016-2020 роки у 2017 році»,  «Про хід виконання Галузевої програми розвитку «Охорона здоров’я» м.Знам’янка у 2017 році»,  «Про хід виконання Міської програми проведення заходів  з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу  на 2014-2017 роки в 2017 році» та зобов’язано доповідачів винести відповідні рішення на засідання міської ради. 

В присутності начальників відділів, управлінь, служб, центрів міськвиконкому  заслухано інформацію начальника відділу організаційно-кадрової роботи О.Зайченко   та  затверджено звіт  про виконання перспективного плану роботи виконавчого комітету Знам’янської міської ради за  2017 рік. Міський голова С.Філіпенко подякував за плідну на  злагоджену роботу колективу.

З метою забезпечення відкритості та інформування громадськості про здійснення регуляторної діяльності  заслухано звіт щодо здійснення державної регуляторної політики у 2017 році
Виконавчим комітетом погоджені програми, які будуть винесені на затвердження на чергове засідання Знам'янської міської ради: «Про погодження Програми розвитку малого та середнього підприємництва у м. Знам'янка на 2018-2020 роки», «Про погодження Програми розвитку ринків міста Знам'янка на 2018-2020 роки».

Рішення. Як виконали?
Діяльність виконавчого комітету, його відділів, управлінь, служб та центрів спрямована на здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування – реалізацію прийнятих програм, формування та виконання бюджету міської ради. 
За друге півріччя 2017 року відбулося 15 засідань виконавчого комітету, на яких вирішувалися важливі питання життєдіяльності територіальної громади міста, прийнято 175 рішень. Про стан їх виконання інформувала керуюча справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради Ірина Ратушна. 

Громадські роботи
На засіданні виконкому затверджено перелік видів громадських робіт на підприємствах, організаціях та установах міста. За рахунок коштів міського бюджету та Фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття виконуватимуться роботи з благоустрою та озеленення міста, об’єктів соціальної сфери, кладовищ, зон відпочинку і туризму, придорожніх смуг; ліквідації стихійних сміттєзвалищ, прибирання тротуарів, пішохідних доріжок, парків та скверів; надання соціальних послуг удома особам похилого віку, інвалідам, які потребують сторонньої допомоги; інші види соціально-корисних робіт.
Визначено й підприємства та розпорядників коштів міського бюджету, за участю яких планується організація та проведення громадських робіт – управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства, територіальний центр соціального обслуговування м.Знам’янки, управління соціального захисту населення.

Реалізовуючи права дітей
-У 2017 році з міського бюжету виділено і використано в повному обсязі 19600 гривень на виконання міської програми з реалізації в місті «Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2021 року, - інформувала начальник служби у справах дітей Лариса Карпук. – На первинному обліку перебуває 116 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них 113 дітей охоплено сімейними формами виховання (опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу), що складає 97,4 відсотка. Троє неповнолітніх перебувають на утриманні державних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл-інтернатів. У Знам’янці функціонує 3 дитячі будинки та 4 прийомні сім’ї, в яких виховується 37 дітей  цієї категорії. У 2107 році на первинний облік служби поставлено 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 4 влаштовано під опіку, 1 усиновлено, 1 перебуває на повному державному забезпеченні в КЗ «Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу».

Для надання якісних медичних послуг
Звітуючи про хід виконання Галузевої програми розвитку «Охорона здоров’я» у місті Знам’янці у 2017 році, начальник відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Руслана Ладожинська ознайомила з основними заходами, виконаними для удосконалення якості надання медичних послуг населенню, створення комфортних умов для пацієнтів та медичного персоналу у КЗ «Знам’янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка». Так, для забезпечення сучасного рівня лабораторної діагностики придбано гематологічний аналізатор та напівавтоматичний коагулометр. Для покращення оперативних втручань закуплено високочастотний електрохірургічний апарат «Надія-4». Для удосконалення кардіологічної служби придбано монітор пацієнта, укомплектований принтером та ЕКГ. Сучасним обладнанням забезпечено й консультативну поліклініку. Особливу увагу приділено ефективному використанню ліжкового фонду лікарні та раціональному використанню коштів – денний стаціонар розширено на 10 ліжок, внесено зміни до штатного розпису, які дозволили забезпечити його роботу впродовж усього тижня. Вирішувалися й кадрові проблеми – прийнято на роботу кардіолога та лікаря-терапевта, залучено й 4 лікарів-інтернів.

Мале підприємництво – що переважає?
Аналізуючи галузеву структуру малого підприємництва Знам’янки, начальник відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі Інна Кузіна констатувала, що більш привабливою для розвитку бізнесу залишається невиробнича сфера, а саме – роздрібна торгівля. Представниками малого бізнесу обслуговується й велика частина сфери споживчого ринку. Крім того, діяльність суб’єктів малого підприємництва зосереджується у сфері надання послуг, ремонту житла, виробництва харчових продуктів, виготовлення вікон, виробів із деревини. 
Стабільно функціонує мережа торгових закладів, які належать суб’єктам підприємницької діяльності-фізичним особам. У Знам’янці діє близько 280 закладів торгівлі, 17 закладів громадського харчування, 70 закладів побутового обслуговування населення. Станом на 1.01.2018 р., за даними Знам’янського відділення Олександрійської ОДПІ, на обліку перебуває 1083 фізичні особи-підприємці, що на 22 особи більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Розвиток ринків
Незважаючи на динамічний розвиток стаціонарної торговельної мережі, не втрачає актуальності й ринкова торгівля. На території м.Знам’янки функціонують п’ять ринків: ринок КП «Знам’янськой комбінат комунальних послуг», центральний ринок, ринок «Залізничник» ТОВ «Фора-Март», ринок «Привокзальний» ПП «Фенікс», ринок «Прок» ПП Цимбал І.О. За формами власності 2 ринки належать до приватної власності, два – до колективної, один – до комунальної. За товарними групами всі ринки є змішаними, діють постійно. Загальна площа ринків складає 31104,03 кв метра.

На засіданні виконавчого комітету було зазначено, що на ринках міста є низка проблем: існування на прилеглих територіях ринків неорганізованих (стихійних) форм торгівлі, недостатня кількість облаштованих торгових місць для продажу сільськогосподарської продукції; відсутність на комунальному ринку лабораторії  ветеринарно-санітарної експертизи, незадовільний стан благоустрою території ринків. Тож виконком погодив та вирішив винести на чергове засідання Знам’янської міської ради Програму розвитку ринків м.Знам’янки на 2018-2020 роки, якою визначено пріоритетні напрямки розвитку ринків та розроблено конкретні заходи для вирішення існуючих проблем.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 874 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты