Вівторок, 21.05.2024, 11:50
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Вересень » 11 » Чи потрібно переоформлювати державний акт на земельну ділянку в разі зміни організаційно-правової форми підприємства?
10:42
Чи потрібно переоформлювати державний акт на земельну ділянку в разі зміни організаційно-правової форми підприємства?
 
12         Зміна організаційно-правової форми підприємства відбувається внаслідок перетворення одного суб'єкта господарювання в інший. Водночас старе підприємство припиняє свою діяльність (ч. 1 ст. 59 Господарського кодексу України), і хоча до новоутвореного підприємства переходять усі майнові права та обов'язки попереднього суб'єкта господарювання (ч. 5 ст. 59 ГКУ), державний акт на право власності на землю, виданий попереднику новоутвореного підприємства, уже не посвідчує права власності нового підприємства.

Після зміни організаційно-правової форми юридичної особи необхідно переоформити право власності на земельну ділянку її набувачем (правонаступником) та замовити технічну документацію.

У разі здійснення правочинів із земельними ділянками право власності посвідчує нотаріально посвідчена угода про її відчуження з долученим до неї державним актом на право власності на земельну ділянку з відповідними відмітками нотаріуса та територіального органу земельних ресурсів (ст. 126 Земельного кодексу України). Але під час перетворення підприємства цивільно-правову угоду не укладають і не посвідчують нотаріально. Тому правонаступнику перетвореного підприємства необхідно отримати новий державний акт на землю на своє ім'я.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 944 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты