Середа, 24.04.2024, 01:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Жовтень » 3 » Чужа ласка-сироті великдень
13:51
Чужа ласка-сироті великдень
 
12          Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих людей і готових до самопожертви. Це викликає велику повагу і надію на те, що з часом буде подолане таке жахливе соціальне явище, як дитяча безпритульність і бездоглядність.
Ми маємо парадоксальну ситуацію: в той час як велика кількість сімей з різних причин є бездітними і мріють відчути радість материнства і батьківства, зростає кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах. Поширюється соціальне сирітство. Бездоглядні й безпритульні діти живуть у підвалах, на горищах, в колекторах. Вони не мають умов для повноцінного розвитку, шкодять своєму життю та здоров’ю вживанням алкоголю, наркотичних і токсичних речовин, не навчаються, голодують, ходять брудними і обірваними, ведуть раннє статеве життя, жебракують і крадуть, стають жертвами кримінального світу. Дві третини цих дітей мають батьків, яким байдуже до того, де вони і що з ними. Відсутність нормальних умов життя та й самого розуміння соціальної норми формує у таких дітей викривлене уявлення про життєві цінності й про те, що таке „добре” і що „погано”.
Але ці діти не винні в тому, що трапилося в їхньому житті! Багато з них мріють про сім’ю, але не таку, де будуть постійно критикувати, принижувати, карати за найменші провини, де батьки - п’яниці постійно лаються між собою. Адже в таких сім’ях діти почуваються непотрібними, не відчувають емоційного тепла і захисту, а тому нерідко самі тікають на вулицю від рідних батьків. Вони мріють про щасливу сім’ю і сподіваються, що хтось їх любитиме по-справжньому і назве своїм сином чи донькою , і з часом вони створять свою гарну сім’ю, де буде і любов, і турбота про кожного.
На жаль, статистика підтверджує, що діти, за невеликим винятком, повторюють долю своїх батьків. Адже для того, щоб створити хорошу і міцну сім’ю, потрібно знати, якою вона може бути, необхідно докладати значних зусиль і працювати над собою задля сімейного блага. Але хто ж навчить цього дітей? Ніхто...
В нашому з Вами місті на обліку служби у справах дітей перебуває 134 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Повернути таких дітей до нормального життя може тільки сім’я. Ці діти потребують батьків - мудрих і чуйних. Такими можете бути Ви. Адже саме Ви з особливою силою відчуваєте всю трагедію ситуації і маєте добру душу, любов у серці і громадянську позицію. Ці чесноти не дозволять Вам бути байдужими до долі дітей і майбутнього нашої держави.
Шановні знам”янчани!
Вибір, який Ви можете зробити, змінить звичний спосіб життя. Чи готові Ви до цього? Наскільки Ви уявляєте ті труднощі й проблеми, які можуть виникнути? Наскільки великим є Ваше бажання допомогти знедоленим дітям, відчути себе щасливими батьками?
Щоб знайти відповіді на ці та інші питання, звертайтеся до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах неповнолітніх міськвиконкому, де Вам допоможуть зробити свідомий, а отже, і відповідальний вибір.

Жили на світі дві жінки, котрі не знали одна одну.
Одну ти не пам’ятаєш, другу називаєш мамою.
Дві такі різні жінки, які створили твоє життя,
Одна стала твоєю дороговказною зіркою,
а інша стала твоїм сонцем.
Перша жінка дала тобі життя, друга вчила, як його прожити.
Перша дала тобі бажання відчути себе потрібним,
а друга подарувала тобі любов.
Одна дала тобі національність, інша дала тобі ім’я.
Одна подарувала тобі талант, друга окреслила перед тобою мету.
Одна подарувала тобі почуття, інша заспокоїла твої страхи.
Одна бачила твою милу посмішку при народженні,
друга висушила твої сльози.
Перша не змогла забезпечити тебе сімейним затишком,
друга молила про дитинку і Господь її почув!
І якщо Ти задаси крізь сльози запитання, на яке ще ніхто
не знайшов відповіді: чиє ти дитя?
Знай: Ти –плід двох різних форм любові.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1055 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты