Четвер, 28.03.2024, 15:29
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 15 » Cистема ОСББ у Знам’янці працює ефективно
21:27
Cистема ОСББ у Знам’янці працює ефективно
   
12
Відбулося виїзне засідання обласної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у м. Знам’янка під головуванням заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Чернявського Олександра Олександровича. 

В нараді взяли участь: Довжук Ольга Василівна – директор департаменту житлово-комунального господарства Кіровоградської обласної державної адміністрації, Березко Любов Петрівна – голова об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Промінь-2006» у м. Кіровограді, Бурченко Михайло Леонідович – начальник житлового відділу головного управління житлово-комунального господарства Кіровоградської обласної ради, Колісніченко Михайло Петрович – головний спеціаліст управління інформаційної діяльності облдержадміністрації, Короговський Михайло Петрович – начальник відділу землеустрою та охорони земель головного управління Держземагенства у Кіровоградській області, Мороз Володимир В’ячеславович – голова громадської спілки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у м. Олександрія, Сич Олександр Дмитрович – заступник Світловодського міського голови, Федорук Іван Адамович – заступник Олександрійського міського голови, Лаптєва Любов Олександрівна – начальник УМА та ЖКГ міськвиконкому, голови правління ОСББ та голови будинкових комітетів м. Знам’янки.
    
12
У ході наради начальник управління, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Л. Лаптєва надала інформацію щодо стану створення та функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у м. Знам’янка. Зазначила, що станом на 01 листопада поточного року в місті створені та функціонують 23 об'єднання співвласників багатоквартирного будинку. Протягом поточного року зареєстровано п’ять об’єднань: ОСББ «Глінки-троянда» по вул. Глінки, 18 (дата реєстрації 19.02.2013 р.), ОСББ «Старий дім» (дата реєстрації 12.03.2013 р.) по вул. Свердлова, 23, ОСББ "Привокзальна, 8» по вул. Привокзальна, 8 (дата реєстрації 09.09.2013 р.), ОСББ «Будинок мрії-10» по вул. Привокзальна, 10 (дата реєстрації 09.09.2013 р.) та ОСББ «Гуцулочка» по вул. Гагаріна, 29 (дата реєстрації 14.10.2013 р.). Відповідно до основних цілей та пріоритетних завдань у сфері реформування галузі житлово-комунального господарства, виходячи з необхідності об'єднання зусиль виконавчого комітету та територіальної громади на реалізацію пріоритетних напрямків розвитку житлово-комунального господарства, з метою схоронності житлових будинків та підвищення відповідальності мешканців за їх утримання, покращення утримання житлових будинків та використання платежів мешканців на утримання та збереження своєї власності, рішенням міської ради від 27.09.2010 року №1423 затверджено Програму сприяння створенню об'єднань співвласників багатоквартирних будинків в м. Знам'янці.
   
12

Як сказав Олександр Чернявський: «На превеликий жаль, Кіровоградщина ще не є лідером у державі зі створення ОСББ, багато людей ще мають сумніви в їх ефективності, перекладаючи усю відповідальність за утримання житла на традиційні КРЕПи. Проте ситуація в області у цьому напрямку починає змінюватися на краще, і Знам’янка позитивний тому приклад». «Головне завдання ОСББ – покращити житлові умови, та відповідно якість життя мешканців багатоповерхівок. Це одне з ключових завдань державної політики у реформуванні житлово-комунальної сфери. Це напрямок, який обрали не лише європейські країни, а й більшість регіонів України», – відзначив посадовець.

У тому, що система ОСББ у Знам’янці працює ефективно, Олександр Чернявський пересвідчився оглянувши кілька будинків по вулиці Привокзальній, що входять до ОСББ. По-сучасному відремонтовані ганки, чисті та охайні під’їзди, прибрана та добре облаштована прибудинкова територія з гарним дитячим майданчиком, автономне освітлення – зручності, які надає ОСББ, і від яких знам’янчани не бажають відмовлятися.

Учасниками наради обговорювалися проблемні питання, які виникають у процесі створення та функціонування ОСББ. Голови ОСББ обмінювалися своїми наробками та досвідом роботи.
   
12

За підсумками засідання вирішено: активізувати роботу по прискоренню створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків по місту, налагодити роз’яснювальну роботу по залученню мешканців до безпосередньої участі в управлінні власними будинками; розглянути можливість проведення капітальних ремонтів у багатоквартирних житлових будинках при умові створення ОСББ; загальні проблемні питання для усіх ОСББ, оформлені в письмовому вигляді, подавати на розгляд до Кіровоградської обласної державної адміністрації.

На останок Ігор Борисович нагадав присутнім, що Президент України Віктор Янукович підписав Закон №641-VII "Про внесення зміни до статті 28 закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" щодо отримання інформації співвласниками багатоквартирного будинку". Так, згідно із законом, витяг з державного реєстру прав на підставі заяви мають право отримувати: "власник (співвласник) квартири, житлового та нежитлового приміщення у багатоквартирному будинку при створенні об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (асоціація власників житлових будинків, якщо їй делеговані повноваження з управління неподільним та загальним майном відповідного житлового комплексу), житлово-будівельні кооперативи або їх уповноважені особи про суб'єктів права власності на житлові та нежитлові приміщення у такому будинку".

До цього моменту витяг з Державного реєстру прав власності на нерухоме майно надавався власникам нерухомого майна або їх уповноваженим особам, спадкоємцям (правонаступникам - для юридичних осіб) або їх уповноваженим особам, а також особам, в інтересах яких встановлено обтяження та їх уповноваженим особам.




Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1235 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты