Неділя, 28.04.2024, 02:09
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Де як не на території Знам'янщини ще мають відроджуватися славетні традиції українського козацтва
20:20
Де як не на території Знам'янщини ще мають відроджуватися славетні традиції українського козацтва
    
1214 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва.
З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі. Тому символічно, що це свято встановлене Указом Президента № 966/99 від 07.08.1999 р. припадає саме на цю дату.
     
12 Відкриваючи мітинг, присвячений Дню Українського козацтва, міський голова Ігор Борисович Крижановський назвав символічним те, що День українського козацтва відзначається саме у День Покрови Пресвятої Богородиці, адже козацьке військо обрало Божу матір своєю небесною покровителькою, а у народі її вважають берегинею всієї України. 

Він також підкреслив, що козаки завжди були захисниками національних традицій і духовних цінностей свого народу.
    
12
Наступним взяв слово заступник начальника міськвідділу – начальник міліції громадської безпеки Клименко Олег Васильович , який зазначив , що з недавнього часу мешканці і гості нашого міста мають змогу бачити, що на вулицях Знам'янки у будні або у вихідні та святкові дні, під час проведення масових заходів, разом з нарядами міліції охороняють громадський порядок і люди, одягнені у форму, схожу на міліцейську - до охорони громадського порядку у місті Знам'янці долучилися члени громадської організації «Окремий полк Чорноліського округу імені козака Мамая» Українського козацтва» на чолі із її керівником Віктором Івановичем Мазуренком.
     
12
Як не на території Знам'янщини, яка знаходиться поблизу міста Чигирина - легендарної столиці Гетьманської України і пам'ятає незабутні героїчні подвиги наших пращурів у боротьбі за свободу і незалежність на чолі з Богданом Хмельницьким ще мають відроджуватися славетні традиції українського козацтва – додає Олег Васильович
      
12 
Заключна частина мітингу завершилась врученням почесних грамот міської ради за особистий внесок у відродженні українського козацтва на території Знам’янщини , грамот МВ УМВС України в Кіровоградській області по забезпеченню охорони громадського порядку та боротьбі зі злочинністю на дільниці обслуговування Знам’янського міського відділу міліції УМВС України в Кіровоградській області.
Також відбулося вручення позачергових спеціальних козцьких званннів найкращим козакам громадської організації «Окремий полк Чорноліського округу імені козака Мамая» Українського козацтва».
     
12Після мітингу присутні поклали квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку та на меморіальному кладовищі.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 958 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты