Четвер, 28.03.2024, 18:31
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Лютий » 24 » Децентралізація продовжується. Верховна Рада України узаконила процес приєднання сіл, які «не встигли» чи «передумали»
23:13
Децентралізація продовжується. Верховна Рада України узаконила процес приєднання сіл, які «не встигли» чи «передумали»

12

Народні депутати України дали «зелене» світло мешканцям сіл, що передумали і вирішили приєднатися до існуючих ОТГ (далі за текстом - об’єднаних територіальних громад).  Законопроект 4772 – вже закон, який дає можливість тим селам, які прийняли ідею децентралізації долучитися до уже існуючих об’єднаних територіальних громад.

За словами експертів, це зробить громади більш спроможними, дасть можливості для добровільного приєднання і об’єднання, можливості надання людям якісних послуг та можливості для розвитку інфраструктури.
 

За словами Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка ці зміни дадуть можливість створити додатково в Україні 200 ОТГ. Варто зазначити, що на новоприєднаних територіях відбуватимуться вибори і обиратимуться старости і депутати до органів ОТГ. Однак вибори голови об’єднаної громади не проводяться. Таким чином, у раді новоствореної громади будуть представники від усіх територій.
 

Окрім цього, на черговому засіданні ВРУ народні обранці законодавчо визначили статус голів ОТГ, внесли зміни до визначень та посадових обов’язків старост сіл та міських голів.
 

Для довідки: 9 лютого 2017 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону України №4772 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад). За це рішення проголосував 241 народний депутат. Нагадаємо, в першому читанні законопроект було ухвалено 20 вересня 2016 року.


За матеріалами офіційного сайту
Верховної Ради України

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 690 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты