П`ятниця, 19.04.2024, 21:45
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Травень » 20 » День депутата: на часі об’єднання територіальних громад
13:16
День депутата: на часі об’єднання територіальних громад
12
  На виконання плану роботи Знам’янської міської ради шостого скликання на 2015 рік в міській раді проведено День депутата. Депутати спільно з міським головою І.Крижановським, секретарем міської ради Н.Адамович, т.в.о. першого заступника міського голови – начальника фінансового управління Т.Іваськів розглянули питання щодо реалізації основних вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 № 157-VIII.
  Секретар міської ради Н.Адамович довела до відома присутніх інформацію, що відповідно до розпорядження міського голови від 05.05.2015 року №55 створено Робочу групу з підготовки матеріалів перспективного плану створення Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади до складу якої ввійшли голови депутатських комісій міської ради С.Бойко, Л.Суслов, О.Антоненко, І.Качанов, І.Савельєв, О.Смик, заступник голови постійної депутатської комісії з питань землекористування та будівництва О.Куцов, начальники управлінь та відділів апарату управління Знам’янської міської ради, начальники та представники територіальних міністерств та відомості, що розташовані в місті, депутати обласної ради. Надія Анатоліївна відзначила, що відповідно до ст.5 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», від імені Знам’янської міської ради, міський голова Ігор Борисович Крижановський виступив з ініціативою добровільного об’єднання всіх суміжних територіальних громад розташованих на території Знам’янського району в єдину територіальну громаду. Адміністративним центром об’єднаної територіальної громади запропоновано визначити м. Знам’янка, та найменувати цю громаду «Знам’янська міська об’єднана територіальна громада», відповідно до п.2 ст.3, та п.4 ст.4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». На сьогоднішній день направлено відповідні листи до Знам’янської районної ради та Знам’янської районної державної адміністрації, а також голів сільських рад Знам’янськго району; проведено зустрічі та консультації з даного питання з представниками громадських організацій міста, головами окремих територіальних громад району. Заповнений паспорт спроможної територіальної громади, враховуючи власні пропозиції, оформлений за формою, визначеною Методикою формування спроможних, територіальних громад, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 року №214 та протоколи консультацій органів місцевого самоврядування з питання добровільного об’єднання громад з Трепівською, Богданівською, Суботцівською, Пантазіївською, Володимирівською, Петрівською, Мошоринською сільськими радами, а також Знам’янською Другою направлено до ОДА. Присутні отримали також інформацію щодо уповноваженої особи від виконавчого комітету Знам’янської міської ради для проведення консультацій з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, а також суб’єктами господарювання та їх громадськими організаціями, якою, відповідно до розпорядження міського голови від 12.05.2015 року №56, визначено - т.в.о. першого заступника міського голови – начальника фінансового управління виконавчого комітету Знам’янської міської ради Іваськів Тетяну Анатоліївну.
Іваськів Тетяна Анатоліївна - в.о. першого заступника міського голови – начальник фінансового управління, щодо перспективного плану формування громад на території області, зазначила, що його розроблення та прийняття є компетенцією обласної адміністрації та обласної ради. Але, вивчивши питання створення Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади, слід зазначити, що м. Знам’янка, як адміністративний центр об’єднаної територіальної громади має достатньо розвинуту інфраструктуру для забезпечення населення не тільки запропонованих ОДА до об’єднання населених пунктів (а це: смт. Знам’янка; с. Водяне; с. Суботці; с. Костянтинівка; с. Коханівка; с. Богданівка; с. Кучерівка; с. Володимирівка; с. Новороманівка; с. Саблине;с. Петрово; с. Новоолександрівка; с. Сокольники; с. Пантазіївка; с. Веселка; с. Троянка; с. Шевченкове; с. Мошорине; с. Васине,), а й інших, що розташовані на території Знам’янського району, освітніми, медичними, соціальними, адміністративними та іншими послугами на належному рівні та в повному обсязі. Правоохоронні органи та органи протипожежної безпеки, що розташовані на території міста можуть забезпечити безпеку громадян та швидке реагування при виникненні надзвичайної ситуації. Наявність у місті територіальних відділів та управлінь інших міністерств і відомств таких як прокуратура, судова адміністрація, головне управління юстиції, органів фіскальної та казначейської служби, банківських установ гарантують безпосередню зручність для громад, підприємств та організацій у веденні підприємницької та господарської діяльності, при поданні звітності, розгляді скарг та звернень. У разі скасування реверсної дотації (вилучення до державного бюджету), доходи місцевого бюджету та бюджетів територій громад, що можливо увійдуть до складу спроможної Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади, забезпечать повне фінансування першочергових видатків запропонованих до об’єднання населених пунктів. Також було зазначено, що відповідно до п.1 ст.10 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», Держава здійснює фінансову підтримку добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст шляхом надання об’єднаній територіальній громаді коштів у вигляді субвенцій на формування відповідної інфраструктури згідно з планом соціально-економічного розвитку такої територіальної громади.

Секретар міської ради, співголова Робочої групи з підготовки матеріалів перспективного плану створення Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади
Н.Адамович
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 947 | Додав: Zagorod | Рейтинг: 4.4/7

Кировоград: новости и сайты