Неділя, 05.05.2024, 04:56
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Липень » 28 » День Хрещення Київської Русі-України - скарб святої віри
19:05
День Хрещення Київської Русі-України - скарб святої віри

                                 
12   1025-річчя хрещення Київської Русі - визначна подія в духовному та суспільному житті України. Відповідно до Указу Президента України Днем хрещення Київської Русі – України визначено 28 липня. За православним календарем цього дня також вшановується пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі.

У вітчизняній історії ім’я Володимира Великого записане золотими літерами. Не тільки як могутнього і розумного володаря, але передусім як хрестителя, просвітителя і ревного апостола християнської віри. Свята віра, яку він прийняв, стала з часом серцем і душею нашого народу й держави. Вона – сильна моральна основа нашої культури, звичаїв і обрядів. Цією вірою наш народ довгі сторіччя жив і кріпився, продовжує це робити й зараз.
                                  
12   
Саме у цей день вперше у Знам’янці зібралися представники різних релігійних конфесій, щоб спільною молитвою помолитися за нашу рідну Україну! До хвилі молитви «За духовну єдність – символ нашої вірності православним традиціям» долучилися релігійні громади (парафії): апостола Андрія Первозваного, на честь ікони Богородиці «Знамення», Святої мучениці Тетяни, Преподобного Сергія Радонезького Олександрійської єпархії Української православної церкви; Покрови Пресвятої Богородиці Української Автокефальної православної церкви; Успіння Пресвятої Богородиці Української Греко-католицької церкви; Адвентистів Сьомого Дня; євангельських християн Української християнської церкви „Нове покоління».
                                  
12   
Привітав знам’янчан з ювілеєм міський голова І.Крижановський. «Як таїнство Хрещення оновлює людину, очищає від гріхів та відроджує до вічного життя, так і хрещення княжої Київської держави оновило її, збагатило численними духовними скарбами.

Сьогодні ми відзначаємо величну подію - свято, яке духовно об´єднало українців, живить нашу віру у мир та добро на нашій землі.Всебічне сприяння та підтримка релігійних організацій у відзначенні 1025-річчя хрещення Київської Русі - це вимога часу, завдання Президента України.
                                   
12  
Ми пишаємося своєю багатою духовною спадщиною, цінуємо, відроджуємо і примножуємо її», - з такими словами звернувся міський голова до учасників святкового заходу.

Ігор Борисович висловив слова вдячності благочинному Знам’янського округу отцю Василю, настоятелям релігійних громад Української Православної церкви апостола Андрія Первозваного о. Василю, на честь ікони Богородиці «Знамення» отцю Віктору, Святої мучениці Тетяни отцю Володимиру, Покрови Пресвятої Богородиці Української Автокефальної православної церкви отцю Степану, настоятелю релігійної громади Успіння Пресвятої Богородиці Української Греко-католицької церкви отцю Івану, просвітеру релігійної громади Адвентистів Сьомого Дня Володимиру Ганжі, пастору Української християнської церкви «Нове покоління» Сергію Немичеву за віру та надію, яку вони засівають у серцях людей, за щирість добрих справ, які вони роблять для людей, мудрість, міжконфесійний мир і злагоду у нашому місті.
                                   
12    
Справжніми перлинами духовної музики вітали із 1025-річницею Хрещення Русі вірян і шанувальників хорового співу – церковні хори Свято-Покровського храму Української Православної церкви, семінаристи Вищої Тернопільської духовної семінаріїю

Для дітей релігійні громади Адвентистів Сьомого Дня та євангельських християн Української християнської церкви «Нове покоління» підготували та провели чудові ігрові програми.
                                    
12   
Вперше у міському парку відпочинку була організована виставка декоративно-ужиткового мистецтва, присвячена історії християнства в Київській Русі та Україні. Окрім художньої вишивки, в’язання, художньої фотографії, тканих, керамічних виробів та виробів з бісеру, на виставці демонструвалися також технології розпису писанки, галунки та шкрябанки.
                                    
12   
Такі свята є важливими для кожного вірянина Свята, які об’єднують людей, роблять реальні добрі справи і повертають до вічного, до простих загальнолюдських цінностей буття. В такі дні, серед буденних справ і проблем, ми маємо можливість зупинитися і подумати про вічні цінності, які не втрачають своєї актуальності і до сьогодні.                                      
12    
Заходи відбулися за рахунок благодійної підтримки благочинного Знам’янського округу О.Василя (Мазурка), релігійних громад Адвентистів Сьомого Дня та євангельських християн «Нове покоління».
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1164 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты