Середа, 08.05.2024, 04:02
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Червень » 26 » ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ – ДЕРЖАВНЕ СВЯТО
16:46
ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ – ДЕРЖАВНЕ СВЯТО
 
12  28 червня в Україні відзначають день Конституції.
Перша Конституція незалежної Української держави була прийнята Верховною радою України 28 червня 1996 року. Крім самого прийняття Конституції, історичним також є і той факт, що над проектом депутати в сесійній залі працювали всю ніч з 27 на 28 червня.
День Конституції України, відповідно до Основного Закону, є державним святом і неробочим днем.
Згідно з Конституцією, Україна - суверенна і незалежна, соціальна і правова держава (ст.1). Україна - унітарна держава, її територія в рамках існуючого кордону є цілісною і недоторканною (ст.2).
Президент України є главою держави і виступає від його імені. Президент виступає гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина (ст.102).
Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
День Конституції ми не повинні сприймати як свято на честь нормативного акту. Ми повинні його сприймати як день затвердження наших прав і свобод. День ствердження того, − як зазначено у статті 3 Конституції України − що "людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю”. Важливо, що Конституція України встановила непорушність гуманістичного принципу в майбутньому: при ухваленні нових законів або внесенні змін до чинного законодавства не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод (ст. 22).



Начальник юридичного відділу міськвиконкому
Ю. Данільченко

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 947 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты