П`ятниця, 19.04.2024, 12:57
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Серпень » 9 » День міста Знам’янка
12:09
День міста Знам’янка
12
Де ще людям так добре, як тут"? Це символічне запитання щороку отримує одну-єдину відповідь: ”Тільки у Знам'янці!”. Городяни запам'ятають останні дні тим, що у цей період рідна Знам’янка відзначала свій 147-й День народження. І треба сказати, місто з успіхом відзначило своє найголовніше свято. 

Знам’янчани з нетерпінням чекали цього свята. 12
Традиційно розпочали святковою службою - молебнем за мир і благополуччя у нашому місті Знам’янці, за мир і спокій  в Україні, яка проводилася протоієреєм Української Православної церкви  Преподобного Сергія Радонезького благочинним Знам’янського округу отцем Василем біля ікони «Знамення Богородиці» в Українській Православній Церкві преподобного Сергія Радонезького. У святковому богослужінні взяв участь міський голова Сергій Іванович Філіпенко, секретар міської ради Наталія Миколаївна Клименко, керівники виконавчого комітету Знам’янської міської ради, депутати міської ради, громада міста.

Надзвичайно сонячним, чудовим і Богом благословенним видався недільний день....  Тому і не дивно, що місцем масових святкових гулянь організатори обрали міський парк відпочинку, який з кожною хвилиною ставав схожим на переповнену чашу, до якого все більше і більше прямувало людей, одна за другою під'їжджали автівки, а всіх приїжджих зустрічала весела музика і радісні усмішки перехожих. Чудове оформлення парку, музика все це надихало, заворожувало, і дарувало душевний спокій і любов. 

12
Для дітей святкування розпочалося відкриттям атракціонів та ігровою розважальною програмою «Острів скарбів». Разом з капітаном Джеком Горобцем (Зайченко В.В. головним спеціалістом відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю) та його піратами (Зайченко К.Л. - керівником гуртка ЦДЮТ, Евеліною Сиротюк, Калюжною Діаною Дмитром Марковим, Максимом Карачуном, Станіславом Нестеренко) шукали викрадені скарби, приймали участь у різноманітних спортивних естафетах, конкурсах, малювали піратів на асфальті та брали на абордаж кораблі. Також незабутнім для дітлахів стали і неймовірно захоплюючі водні бої та святкова дискотека. 12
Ну і звісно не обійшлося без подарунків для кожного із учасників дитячого квесту.

Дуже багато заходів пройшло цього дня у міському парку відпочинку.  З великим захватом глядач оцінив роботу міського Палацу культури, міських бібліотек та міського музею. Так, бібліотекарі міської юнацької бібліотеки та бібліотеки- філії № 2  підготували для мешканців міста фото вернісаж « Місто каштанів і кленів, Знам’янко рідна моя». Знам’янчани залюбки розглядали знайомі світлини з краєвидами та пам’ятками рідного міста. А дізнатися про те, як городяни знають історію свого міста допомогла експрес- вікторина «Ти в серці мила та єдина, моя маленька Батьківщина». Прийняти участь у вікторині було цікаво і дорослим і дітям.

На плакаті побажань «Майбутнє нашого міста» знам’янчани писали свої побажання місту і такий спосіб висловлювали свою підтримку, любов та повагу до рідного міста.

Міським краєзнавчим музеєм організовано історичній куточок «Історія міста в світлинах і документах». На виставці були представлені фото з фондів музею а також продемонстровано світлини та документи з приватного архіву Безреброї Надії .

12
Історія цілої епохи та однієї сім’ї в листах та документах , які зберігалися близько 75 років. Історія життя, любові та відданості знам’янчан – Ксенії та Філіпа Гоборових. 

Виставка майстрів стала однією із яскравих моментів Дня міста. Різноманітні жанри ужитково-прикладного мистецтва показали учасники асоціації народних майстрів нашого міста. Це і картини, і вишивка, і роботи в стилі «канзаши», і роботи з дерева, і плетені кошики   та  інше. Асоціація тісно співпрацює і з іншими містами нашої країни і саме тому до нас завітали майстри з Полтави, Смілої, Черкас, Новоукраїники та Кіровограду. 

12
В рамках проведення міського свята присвяченого 147 річниці з дня заснування міста Знам’янка було проведено чи мало заходів, серед яких перша в місті виставка безпородних собак «Кубок Барбоса».Ця виставка була присвячена тим,  хто розуміє поняття дружба, милосердя і допомога, для всіх тих,  хто не байдужий до братів наших менших! Цей захід було організовано ГО «Дай лапу» (голова Б.Плющ) при підтримці міського відділу культури і туризму (нач. С.Бабаєва).  Розіграно 7 основних номінацій і, звісно, головний приз «Кубок Барбоса». Учасниками конкурсу були і маленькі, і великі дворові собаки. Господарі собак презентували своїх вихованців, показували їх здібності. Найцікавішим був конкурс костюмів, яких дуже сподобався глядачам, та коли розпочався конкурс «Найспритніший», тут всі волохаті учасники були на висоті. Справа в тому, що цей конкурс був на швидке поїдання сосисок і учасники справились на відмінно. Після оголошення номінацій і переможця, господарі собак отримали для своїх вихованців подарунки: корма, іграшки, мисочки для їжі, щітки...

12
Опівдні, знам’янчани мали можливість насолодитися доволі екзотичним видовищем, яке вперше проходило в нашому місті. У міському парку відпочинку протягом шести годин тривали лицарські бої. Влаштував це дійство клуб історичного фехтування «Вогняна Рись», який приїхав з Горішніх Плавнів. Як і дорослих, так і дітей вразила небезпечність, колоритність та краса поєдинків. Тому, після кожного бою, навколо лицарів збиралися всі охочі приміряти кольчугу, або шолом середньовічного воїна.

За словами членів клубу їм, дуже приємно, що глядачів так зацікавила діяльність лицарської команди. Але серед спостерігачів були й такі, які називали бої «дитячою розвагою».

«Цікаво спостерігати за реакцією цих «скептиків», коли їм пропонують одягнутися в повну військову амуніцію вагою близько 40 кг і просто спробувати встояти», - жартує один з лицарів Ілля Іванов.

12
У День міста фінішувала Всеукраїнська велогонка, було розіграно 18 комплектів медалей, які урочисто вручив переможцям у міському парку відпочинку Народний депутат України Олесь Довгий та міський голова Сергій Філіпенко. Діти та тренери були трохи втомлені, але ж, все одно задоволені.

А найбільше захопило знам’янчан видовище живих скульптур. Його подарували гості зі Світловодська (аматорський народний театр «Амбіція», що діє при Світловодському міському Палаці культури).

12
- Існуємо 16 років, - розповідає керівник театру Наталя Сандрак. -Живими фігурами тільки почали займатися, дебютували місяць тому на день міста Світловодська. Тепер ось дивуємо знам’янчан. Щоб вистояти нерухомо, навчаємося цьому спеціально. А ще вивчаємо театральне мистецтво, гримерну майстерність.

Видовище й саме по собі досить дивовижне, а коли скульптура раптом ще й оживає...

А для молоді відділ освіти та відділ молоді та спорту міськвиконкому організували розважальну програму «Знай наших». Зокрема дівчатам довелося показати, чи вміють вони забивати цвяхи, а хлопці не менш завзято пришивали ґудзики. Ще невідомо, що важче... І хоч хлопці набрали більше балів, аніж дівчата, перемогли усі. І дарунки отримали теж усі.

12
Музичні подарунки на День міста наші знам’янчани отримали від духового оркестру міського Палацу культури (кер. В. Ярмиш), художньої самодіяльності будинку культури смт. Знам’янка  Друга (дир. І.Коломійченко), музичного колективу «Імпульс» (кер. С. Тітов). Знам’янчани в цей день мали можливість зустрітися з чарівними звуками духовихінструментів, послухати ліричні і веселі українські пісні, гуморески,слова привітань та побажань на честь нашого рідного містечка.

Основні урочистості відбулися увечері на міському стадіоні. 12
Розпочинається захід з  музичної композиції «Знам’янський вальс»,  під звуки якої виконувалася неймовірно зворушлива танцювальна постанова у виконанні  танцювальної групи колективу бального танцю «Грація». (кер.В.Кондратюк). 

Ведучі заходу В.Кравченко та В.Ткаліч оголошують про початок урочистої частини і запрошують на сцену почесних гостей, а саме: єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа, народного депутата Олеся Довгого, міського голову Знам’янки Сергія Івановича Філіпенка, першого заступника голови Кіровоградської ОДА Сергія Коваленка, секретаря Світловодської міської ради Юрія Сап’янова,  першого заступника Світловодської міської ради  міського голови Олену Балюк, голову Знам’янської РДА Олександра Лукашова і голову районної ради Сергія Макаренка, начальника Знам’янської дирекції залізничних перевезень Віктора Казанджія. 

12
Як символ достатку та віч­ності життя та давньою українською традицію народному депутату України Олесю Довгому вручають  хліб-сіль.

З вітальним словом до знам’янчан звернувся єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, який побажав миру, терпіння, процвітання, благополуччя, стабільність та добробуту нашому місту.

"У цей святковий день висловлюю щиру вдячність ветеранам, які розбудовували місто, працівникам різних галузей, підприємцям та усім жителям, що піклуються про збереження та примноження надбань нашого міста. 12
Сьогодні великі сподівання ми покладаємо на молодь, яка продовжуватиме важливу справу розвитку держави та нашого міста.

Упевнений, що лише спільними зусиллями ми разом, усією громадою, зможемо забезпечити процвітання та перспективне майбутнє Знам’янки.

Від себе особисто, від імені міської ради та її виконавчого комітету вітаю усіх городян з Днем рідного міста.

Бажаю усім Вам, шановні знам’янчани, міцного здоров’я, щастя, родинного тепла і достатку, злагоди і добробуту в оселях та мирного неба над головою", - зазначив у своєму виступі міський голова С.Філіпенко.

12
Народний депутат України Олесь Довгий у своєму виступі , зокрема, зазначив: "День міста це свято, яке об'єднує всю громаду. Вірю, що ми здатні разом об’єднатися довкола конкретних справ".

Родзинокою урочистої частини стала презентація Книги Рекордів Знамянки, створення якої ініцювала молодь нашого міста. На сторінках цієї Книги  будуть вписані факти, події, люди, які заслуговують увічнення, і слугуватимуть прикладом, для прийдешніх поколінь - зазначають ведучі Віталій та Крістіна Зайченко. Окремої уваги заслуговує представлення Книги. 12
Виносять її під яскравий музичний супровід лицарі в стародавніх обладунках у супроводі учасниць першого у Знам’янці молодіжного конкурсу краси «А я просто українка, україночка». Право першими залишити свої автографи та ознайомитися з Книгою отримали: міський голова Сергій Іванович Філіпенко та почесні гості.

На святі було урочисто вшановано і переможців щорічного конкурсу "Людина року". Символічну "Ніку", квіти та подарунок від народного депутата України Олеся Довгого отримали: 

Залізничник року – Філоновський Вячеслав Євгенович  

Захисник Вітчизни року – Осіпов Олександр Сергійович  

12
Працівник освіти року – Брикова Світлана Геннадіївна  

Працівник охорони здоров’я року – Стаднікова Любов Еммануїлівна  

12
Фізична культура і спорт – Кошовий Сергій Миколайович  

Діяч культури та мистецтва року – Половко Валентина Анатоліївна  

Громадський діяч року – Немічев Сергій Сержович  

Молодь Знам’янщини – Велика Валерія Олександрівна  

Оборона. Правопорядок. Захист Порятунок – Бобоша Валерій Іванович  

Підприємець року – Матвієнко Надія Леонідівна  

Лідер року самоорганізації населення – Холявка Роман Анатолійович  

Соціальний працівник року – відсутня достатня кількість поданих документів

Професіонал року у комунальній сфері – Орлов Артем Сергійович  

Юний талант року – Ляшенко Поліна Русланівна  

12
Також Подякою народного депутата України О.Довгого було відзначено голову Знам’янської ветеранської організації Ганну Бабійчук, голову ОСББ «Зодіак-Знам’янка» Людмилу Горбань і знам’янчанина Миколу Шпака, який власноруч, за підтримки сусідів, з підручних матеріалів збудував ігровий майданчик для малечі будинку, в якому мешкає.

Приємною подію для юних знам’янчан, яким нещодавно виповнилося 16 років, стало урочисте отримання головного документа – паспорту громадянина України від міського голови С.Філіпенко й народного депутата України О.Довгого.

12
Свої пісенні та хореографічні дарунки номінантам конкурсу «Людина року» та всім святкуючим презентували солісти В.Запісочна, В.Кулик, Л.Склярова та учасники ансамблю «Веселка» (Т.Часник).

Та найфеєричніший момент свята настав коли на сцену запросили зірок  відомого на всю країну співочого шоу «Ікс-Фактор» суперфіналіста третього сезону Євгена Літвінковича та переможницю третього сезону Аїду Ніколайчук – дарунок місту від народного депутата України О.Довгого.

12
А після виступу зірок, відбулося свято вогню, яке подарували знам’янчанам театр оригінального жанру «Фенікс» з м.Полтави. Завершилося святкування молодіжною дискотекою.

Окрему вдячність у допомозі підготовки свята висловлюємо: приватним підприємцям: Вальденбург С.О., Лимаренко В.В., Олійник В.В. маг. "Фуршет" магазину "Хата меблів" Жосан Р.О., Кривенко О.А., Кривенко А.М., Цаканян М.В., Меняйчев С.В., Плахотнікова О.О., магазину "Одеса", Басова Л.С., ТОВ "Агропродукт" Порхун В.Г., ФГ "Микола" Цимбал Т.С., ПП "М-автотранссервіс" Махненко І.О., ТОВ "Знаам’янська агропромислова компанія" кер. Мельник С.П., ГО "Дельтопланерний клуб "Дельта" Волошин Є.М., ПП "Сервіс-транс" Бондаренко М.В. ТОВ "Геоід" Кліпацький С.В.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1351 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.9/13

Кировоград: новости и сайты