Четвер, 02.05.2024, 21:19
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Серпень » 5 » День народження міста Знам’янка
11:04
День народження міста Знам’янка
         12 
Городяни запам'ятають останні дні тим, що у цей період рідна Знам’янка відзначала свій 144-й День народження. І треба сказати, місто з успіхом відзначило своє найголовніше свято.
Знам’янчани з нетерпінням чекали цього свята. Традиційно розпочали святкування Богослужінням у церкві Преподобного Сергія Радонезького.
          12  
Місцем масових святкових гулянь організатори обрали міський парк відпочинку, де із самого ранку на жителів та гостей чекали різноманітні виставки і ярмарки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, гуртківців Будинку дитячої та юнацької творчості.
          12  
Усі охочі мали змогу придбати сувенір ручної роботи та взяти участь у майстер-класах місцевих умільців. На виставці-продажу майстри представили декоративно-прикладне мистецтво: вишиванки, вироби з бісеру , картини та інші.
  
         12   
Важливою подією для мешканців міста стало відкриття дитячого майданчика біля міського Палацу культури та урочистого відкриття пам'ятника першому електровозу серії ВЛ – 60, який встановлено у міському парку відпочинку.

Парад наречених також додав урочистості святу. Організатори цього незвичайного дійства зазначають, що надіти весільну сукню виявили бажання близько 30 дівчат. Були серед них як ті, хто вже встиг приміряти весільне вбрання у реальному житті, так і незаміжні дівчата.           12  
Всі учасниці самостійно придумували свої образи. Серед учасниць були прихильниці класичних весільних вбрань, але більшість побажала додати до свого образу яскраву й оригінальну деталь. Родзинкою заходу стало дефіле наречених.

Усі учасники параду наречених отримали подарунки від народного депутата України Олександра Єдіна – прикраси з перлин.
   
         12За допомогу у підготовці параду наречених висловлюємо щиру вдячність всім спонсорам, які брали участь у заході: керівнику Знам’янського відділення №2 КРУ «Приватбанку» Шеремет Тамарі Миколаївні, представнику фірми «Оріфлейм» Тишкевич Наталії Миколаївні, приватному підприємцю Ніколенко Наталії Михайлівні, приватному підприємцю Звєрєву Олександру та його студії «Сюрприз», керівнику магазину «Ватсонс» у місті Знам’янка Донець Катерині Володимирівні. Ці люди не лише надали допомогу, а ще й вклали часточку своєї душі, проявили небайдужість і зацікавленість у тому, щоб свято було насправді гарним, по-справжньому весільним.
           12   
У День міста фінішувала Всеукраїнська велогонка, було розіграно 45 комплектів медалей, які урочисто вручив переможцям міський голова І.Крижановський. Діти та тренери були трохи втомлені, але ж, все одно задоволені.
Справжня феєрія спорту, сили, та людських можливостей відбувалася на міському стадіоні, де проходили всеукраїнські змагання із street-workaut.    
         12    Це дійство нікого не залишило байдужим, адже присутні мали змогу переконатися що здоровий спосіб життя, та фізичні вправи дарують і гармонію, і красу, і впевненість, і гарний настрій. Секретар міської ради А.Тесленко, вручаючи нагороди, подякував спортсменам за те задоволення, що отримали глядачі, та за гарний приклад, який вони подають підростаючому поколінню.             12    
Вже по обіді, стартував співочий марафон, у рамках якого на танцювальному майданчику виступили ВІА «Імпульс» та гурт «Ретро».Також знам’янчани мали змогу насолоджуватися грою і духового оркестру міста.

Не оминули увагою і  Знам'янський дитячий будинок - інтернат III - IV профілю.
З нагоди візиту поважних гостей , малеча влаштувала святковий концерт.  
         12  Гостей зустрічали діти в вишитих українських сорочках, які дарували пісні та вірші. В свою чергу дорослі вручили вихованцям закладу подарунки. 
До всіх присутніх звернулися народний депутат України О.Єдін та міський голова І.Крижановський , які побажали усім добра, радості, благополуччя, миру та впевненості в завтрашньому дні, а саме головне – здоров’я.

Основні урочистості відбулися увечері на міському стадіоні.
З вітальним словом до знам’янчан звернувся міський голова Ігор Крижановський: «День міста – це особливе свято для кожного його мешканця. У такі свята, як день народження міста кожен відчуває себе частиною великої родини. Наше місто може пишатися тим, що в ньому народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей, які змінюють його обличчя. Рушійною силою розвитку Знам’янщини є творча енергія його мешканців. Щира подяка усім, кому небайдужа доля міста, хто вклав частинку своєї душі і праці в те, щоб ми могли пишатися. Від щирого серця вітаю всіх вас з Днем міста!
     Народний депутат України Олександр Єдін у своєму виступі , зокрема, зазначив: "День міста це свято, яке об'єднує всю громаду. Ми велика родина, усі живемо проблемами і радощами міста. Де б ми не були, ми в думках переживаємо за Знам’янку,             12    
 мов за свою домівку. Я бажаю усім здоров'я, миру, злагоди і хай нас і ваше місто береже Господь".

Вітав містян цього дня і його Преосвященство, єпископ Олександрійський та Світловодський Боголєп.
Теплими і щирими були його поздоровлення з нагоди дня міста.

Привітати знам’янчан зі святом приїхали і керівники з сусідніх міст та районів , котрі висловили найщиріші вітання міському голові, а в його особі й усій громаді Знам’янки з нагоди свята – дня народження міста.              12     

Під час святкування Дня міста Знам’янки сталася ще одна незапланована , але від цього не менш приємна подія – вручення народним депутатом України О.Єдіним міському голові І.Крижановському Вітальної адреси від Першого віце-прем’єр-міністра України С.Арбузова мешканцям нашого міста. Під час урочистостей на міському стадіоні  Олександр Йосипович зачитав вітальну адресу знам’янчанам. 
Окрім цього, в рамках відзначення Дня міста відбувся святковий концерт за участю гуртів Кіровоградської обласної філармонії «Єлисавет-Ретро», «Живий звук» учасники фіналу шоу "Україна має талант" команда «SLS» та найяскравішого учасника талант – шоу «Фабрика зірок-4» Дениса Любімова.
    
         12     
Традиційно завершилися святкування молодіжною дискотекою та грандіозним фейерверком, який став найбільш видовищною кульмінацією свята.
Під яскраві та неперевершені спалахи феєрверку Знам’янка перегорнула ще одну сторінку своєї історії.   
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1211 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/7

Кировоград: новости и сайты