Четвер, 02.05.2024, 06:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Серпень » 26 » Відзначення Дня Незалежності України в м.Знам’янці
13:41
Відзначення Дня Незалежності України в м.Знам’янці
  
12
День Незалежності України, як головне державне свято України, особливо емоційно відчувається саме в 23-тю річницю.
Відділом культури і туризму Знам’янського міськвиконкому та закладами культури були підготовлені заходи для гідної відзнаки такого особливого дня для нашої Держави та міста Знам’янки зокрема. А саме:

Фахівцями бібліотеки – філії №1 організована виставка літератури з питань історії і сьогодення «Незалежній Україні слава віднині і повік».

Міським краєзнавчим музеєм сформовано виставку «Вибір України 1990-х років» з літературно-публіцистичної підбірки матеріалів під назвою «Загибель імперії», складених краєзнавцем В.Шкодою. Експозиція доповнена фондовими матеріалами з розділу «Європейський вибір України».

Виставка майстрів, яка діяла в міському парку відпочинку дала змогу знам’янчанам помилуватися талантами наших майстринь та придбати сувеніри з національною стилістикою.
   
12
Концертна програма за участю духового оркестру міського Палацу культури та додала святу урочистості та піднесеного настрою , а виступи народного аматорського ансамблю української пісні і танцю «Барвінок», вокалістів МПК та ВІА «Ретро» розважали гостей свята і дали можливість відчути мелодійність української пісні.
Яскравим дійством став і парад вишиванок. Мереживною ходою пройшлися жителі міста, демонструючи багатство української майстерності в вишивці.
    
12
 
Найяскравіші учасники були нагородженні в наступних номінаціях: «Наймолодший учасник», «Найповажніший учасник», «Найбільша сім’я у вишиванках», «Вишиванка поколінь».

В урочистій частині секретар міської ради Адамович Н.А. привітала всіх присутніх зі святом та побажала щоб історична пам`ять нашого народу, почуття національної гідності, самоповаги та поваги до інших народів додавали нам натхнення, бажання працювати і жити.
   
12
 
Завершальною родзинкою стала онлайн трансляція знакового для України концерту гурту «Океан Єльзи», який відбувався в м.Львів, на площі біля міського Палацу культури. Такий захід відділом культури і туризму Знам’янського міськвиконкому (начальник С.Бабаєва) проводився вперше і став можливим дякуючи небайдужим знам’янчанам : Сергію Цимбалу - ідея заходу, Віталію Щурову та Дмитру Моторному - технічна та організаційна підтримка реалізації проекту.

Шкода що дощ вніс свої корективи. Але єдність та патріотичність мешканців міста ще довго лунала в українських піснях вулицями міста.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 1043 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты