П`ятниця, 10.05.2024, 20:22
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Грудень » 10 » День прав людини - міжнародне свято
11:23
День прав людини - міжнародне свято
 
12         10 грудня 1948 року Організація Об'эднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права особистості, цивільні і політичні права і свободи (рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканість, свободу совісті та інші). У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівнв і права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці у політичних системах їхніх країн. Декларація не носить обов’язкового характеру. Це був перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини. Найбільш широкими обов’язковими угодами у галузі прав людини, укладеними під егідою ООН, є Міжнародний пакт про цивільні і політичні права і Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права, підписані 16 грудня 1966 року. За дотриманням прийнятих пактів, конвенцій і договорів з прав людини спостерігає Верховний Комісаріат ООН з прав людини. Верховний комісаріат відряджає своїх посланців у різні країни світу для складання звітів про дотримання прав людини на місцях.
День прав людини – міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, на вшанування річниці ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини. Багато країн включають основні положення Декларації у своє базове законодавство і конституції. Включені вони і в закони України.
Зокрема, засновники Міжнародного дня прав людини висловлювалися за розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги. У Міжнародний день прав людини зазвичай згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини.
Головна мета Міжнародного дня прав людини – торжество в усьому світі понять свободи. Безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного. Сьогодні серед основних заходів, присвячених цьому дню, можна назвати засідання круглих столів, міжнародні конференції з питань дотримання прав людини, покази телевізійних програм відповідної тематики

                                                                      Начальник юридичного відділу міськвиконкому
                                                                      Ю.Данільченко

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 751 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты