П`ятниця, 29.03.2024, 10:18
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Червень » 12 » День Святої Трійці в смт. Знам’янка Друга
14:44
День Святої Трійці в смт. Знам’янка Друга
    
12
Трійця — старовинне християнське свято, в якому гармонійно злилися православні традиції й слов’янські обряди. Це свято поєднує і щиру радість, і веселощі, і глибокий молитвенний настрій. Здавна в цей день будинки і храми прикрашали гілками дерев, травою, квітами. Зранку всі спішили в церкву на службу. А після церкви влаштовували народне гуляння з іграми, піснями та хороводами. В наші часи більша частина традицій, на жаль, втрачена. Але все ж-таки, деякі з них ми відроджуємо та передаємо їх нашим дітям.

На засіданні виконавчого комітету Знам’янської Другої селищної ради селищний голова Філіпенко С.І. запропонував ідею щодо проведення виїзних концертів по віддаленим мікрорайонам селища. Члени виконкому цю ідею підтримали та внесли пропозицію обов’язково передбачити такі концерти в плані роботи Будинку культури смт. Знам’янка Друга на 2014 рік. У травні відбулося засідання оргкомітету, на якому були вирішені організаційні питання щодо підготовки та проведення перших «гастролей» на День Святої Трійці.
     
12
Розпочалося свято 08 червня о 16.00 годині на вулиці Ананьєва біля дитячого ігрового майданчика. До всіх присутніх звернувся селищний голова Філіпенко С.І.: «Для багатьох мешканців наше селище стало рідним та близьким, особливо для людей старшого покоління. Тут пройшла їх юність, трудова зрілість, тут зросли їх діти та підростають онуки. Нам є ким гордиться, але і є над чим працювати. Життя селища складається з постійного ряду питань, які необхідно вирішувати. Дуже хочеться, щоб мешканці відчували турботу про себе та про селище. Дорогі односельці, майбутнє селища залежить від нас всіх, від вашої підтримки та бажання зробити його ще більш комфортним та сучасним. Мудрості вам, міцного здоров’я, миру та Божого благословення!» Сергій Іванович також висловив слова вдячності головам вуличних комітетів, які протягом багатьох років працювали на благо територіальної громади, а також тим, які працюють в даний час, а саме: Куцепалу Я. С., Промаху І.В., Косовій В. Є., Морозюк В. В, Федчишину О. П. та Федчишиній О.І.
    
12
Ведуча програми С. Свірбій нагадала присутнім про найстарших мешканців цієї частини селища, яким вже за 90 років - про Кондратьєву Таїсію Іванівну та Васильєву Олену Андріївну. А учасниця вокально-хорового колективу «Горлиця» Полякова О.Д. подарувала їм музичне вітання. 

Музичні вітання від солістів С. Азарова та О. Редька були присвячені людям різних професій, які прославляли та прославляють своє селище. У пісні «Мої батьки», яку виконала Г. Рибнікова, прозвучали слова вдячності всім батькам. Для мешканців селища виступали: вокально-хоровий колектив «Горлиця» селищного Будинку культури (керівник – І.Борідченко) та солісти З. Чеботарьова і О. Гришина, вокальна група «Веселка» (керівник – І. Дубініна), танцювальний колектив «PrimaVera» Центру дитячо-юнацької творчості (керівник – О. Горова), дует «Акварель», дует Г. Рибнікової та О.Заверзаєвої, солістка С. Фірсова, читав гуморески В. Іванов. Неочікуваним сюрпризом для присутніх було виконання Д. Таран пісні «Мій рідний край».
     
12
Після концерту директор селищного Будинку культури І. Коломійченко провела конкурсно-ігрову програму для дорослих та дітей. А призи учасники конкурсів отримали завдяки фінансовій допомозі приватного підприємця О. Григор’євої та депутата міської ради О. Філіпенка.

Яскраве завершення концерту – виступ вокально-інструментального ансамблю «PUMA». І дорослі, і діти із задоволенням танцювали під веселі та заводні пісні.

Із словами вдячності до селищного голови та всіх учасників концерту звернулася мешканка вулиці Ананьєва Семенець Т.М.: «Від всіх жителів нашого мікрорайону я хочу подякувати за те задоволення та добрий настрій, який нам сьогодні подарували учасники концертно-розважальної програми. І нам дуже приємно, що перший виїзний концерт відбувся саме в нашій частині селища.» У відповідь на добрі слова селищний голова подякував дітям, які були учасниками концерту, а також їх батькам за постійну підтримку своїх дітей.

У таку спеку тільки не вистачало морозива та прохолодних напоїв. Але наступного разу, я гадаю, це обов’язково буде передбачено

Ще довго біля дитячого майданчика гомоніли люди, вели розмови на усілякі теми: від політики до погоди. Але однією з головних тем все-таки був концерт, який всім підняв настрій у такий непростий час.
.



Спеціаліст по роботі з молоддю
Знам’янської Другої селищної ради             І. Тупало


Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 1100 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты