П`ятниця, 26.04.2024, 18:38
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Грудень » 9 » День визволення міста Знам’янки
15:56
День визволення міста Знам’янки
12
72 роки проминуло з дня визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників. Всі жителі Знам’янки сумлінно працювали для наближення Перемоги. На станції формували і відправляли на фронт щодня по декілька військових ешелонів. Усі служби вузла працювали чітко і злагоджено, попри те, що багато залізничників пішло на фронт. 

У визволенні  міста активну участь брали партизанські загони під командуванням І. Д. Діброви, Є. І. Петрова, М. П. Кришталя, Г. М. Володіна, І. Ф. Присяжнюка, а також підпільники знам'янських диверсійних груп.

12
9 грудня Знам'янку визволили від ворога. Тож до цієї дати завідуюча бібліотекою-філією №1 Алефірова С.М. провела годину пам’яті «Герої, які визволяли наше місто» для учнів 6 класу ЗОШ №1 (кл. керівник Дубок Т.В.) Діти познайомилися з літературою місцевих  письменників-земляків, які розповіли про героїв - визволителів в своїх книгах, мемуарах та спогадах ветеранів та очевидців подій Великої Вітчизняної війни, які приймали участь у визволенні рідного краю. 

З особливою увагою і хвилюванням діти переглянули відеофільм «Визволителям Знам’янки присвячується». Учні пригадали розповіді своїх дідусів, бабусь,  прадідусів і поділилися своїми враженнями з однокласниками. Адже героїчні вчинки наших земляків слугують прикладом для підростаючого покоління. 
                  








Категорія: Новини культури | Переглядів: 997 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты