П`ятниця, 19.04.2024, 23:48
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Січень » 22 » Депутатські комісії
15:19
Депутатські комісії
 
12
З метою вивчення питань, які виносяться на розгляд 70 сесії міської ради відбулися засідання постійних комісій з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього  природного середовища (гол. І.Качанов), з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики (гол. О.Антоненко), з питань бюджету та економічного розвитку міста (гол. Л.Суслов), з питань землекористування та будівництва (гол. І.Савельєв), з питань депутатської діяльності, регламенту, етики та гласності (гол. О.Смик), з питань освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту (гол. С.Бойко).

Основними питаннями, які були розглянуті – це питання, що стосувалися комунальної власності міста, а саме:   про перелік об’єктів комунальної власності міста, що пропонуються в оренду на конкурсних засадах у 2015 році; виключення з переліку об’єктів комунальної власності міста житлового будинку №66 по вул. Примакова; зняття приватизованих житлових будинків №3 по вул. Гоголя та №23 по вул. Осадчого з балансу комунального підприємства ЖЕК №1; використання коштів цільового благодійного фонду «Благоустрій міста» за 2014 рік; внесення змін до Правил благоустрою та санітарного утримання м. Знам’янка, смт. Знам’янка Друга та селище Водяне;  внесення змін та доповнень до Положення про управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства; Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста Знам’янка; Міської комплексної програми розвитку автомобільного транспорту та забезпечення безпеки дорожнього руху у м. Знам’янка. 
 
12
Також, постійні комісії розглянули Програму створення та розвитку містобудівного кадастру м. Знам’янка  Кіровоградської області на 2015 рік; Програму розвитку малого та середнього підприємництва у м. Знам’янка на 2015-2017 роки. Депутати внесли доповнення до Програми економічного і соціального розвитку м. Знам’янки на 2015 рік  та зміни до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду комунального майна територіальної громади  м. Знам’янки.

Постійні комісії заслухали інформації про хід виконання  Міських програм та питання регулювання земельних відносин. 
На засіданнях депутатських комісій були також присутні Знам’янський міжрайонний прокурор О.Глобенко та заступник начальника Знам’янського МВ УМВС в Кіровоградській області О.Клименко, які, відповідно до компетенції, проінформували присутніх про стан законності на території міста Знам’янка за 2014 рік та про стан забезпечення охорони громадського порядку, прав і свобод громадян на території міста Знам’янка, а також відповіли на поставлені запитання. 

Широке обговорення відбулося під час розгляду проектів рішень міської ради якими пропонується: внести зміни до рішення міської ради від 27 червня 2014 року №1403 «Про  передачу міжбюджетного трансферту», затвердити ставки земельного податку у м. Знам’янка з 01.01.2015 року (відповідно до грошової оцінки земель міста), встановити місцеві податки та збори.

Слід відмітити, що відповідно до змін чинного законодавства, базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток. Під час обговорення відповідних проектів рішень депутатами Знам’янської міської ради запропоновано встановити нульову ставку податку  на нерухоме  майно, відмінне  від  земельного податку,  для об’єктів нежитлової  нерухомості на 2015 рік, а саме для: господарських (присадибних) будівель - допоміжних (нежитлових) приміщень, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо, а також для нежитлової нерухомості, що перебуває у власності релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку, та використовуються для забезпечення діяльності, передбаченої такими статутами (положеннями). Для всіх інших типів об’єктів нежитлової нерухомості на 2015 рік пропонується встановити ставку податку в розмірі 0,1 %.

В інтересах територіальної громади міста Знам’янка, депутатами міської ради, після тривалого обговорення декількох запропонованих варіантів, було погоджено та запропоновано зменшити базу оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи  платника податку: 
для квартири/квартир незалежно від їх кількості  на 
80 кв. метрів; 
для житлового будинку/будинків незалежно від їх 
кількості  на 180  кв. метрів; 
для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку всіх типів житлової нерухомості)  на 260  кв. метрів. 

Тобто сплата податку за вищезазначене майно буде обліковуватися та сплачуватися за той розмір площі, який перевищує відповідно 80,180 та 260 кв. метрів помножений на ставку податку для об’єктів житлової нерухомості, яку пропонується прийняти на рівні 0,5 %. 
Депутатами були обговорені також питання «Про затвердження Положення про порядок преміювання міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради на 2015 рік» та «Про умови оплати праці міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради на 2015 рік» до яких, за результатами розгляду було запропоновано внести зімни та доповнення.

Зауваження і пропозиції, висловлені депутатами в процесі обговорення проектів рішень враховано при доопрацюванні матеріалів сесії.

В обговоренні проектів рішень взяли участь депутати Кіровоградської обласної ради В.Джулай та С.Кліпацький.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1109 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/4

Кировоград: новости и сайты