П`ятниця, 19.04.2024, 07:36
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Лютий » 4 » Діагностика онкозахворювань – вимога Президента!
09:46
Діагностика онкозахворювань – вимога Президента!
12
   У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань, міський голова І.Б.Крижановський відвідав Центр ранньої діагностики Знам’янської центральної районної лікарні. 
   Метою відвідування було ознайомлення з обладнанням, що дозволяє виявити небезпечні хвороби на ранніх стадіях, тому що профілактика захворювань через розвиток первинної ланки медичної допомоги - один з пріоритетів реформи медичного обслуговування, проголошеної Президентом України у його Програмі економічних реформ.
Головний лікар ЦРЛ І.Б.Муравський розповів що у Центрі ранньої діагностики центральної районної лікарні для своєчасної
12діагностики онкологічної патології проводиться фіброгастродуоденоскопія, ультразвукова діагностика, ірігографія, ректороманоскопія та інші види обстежень.
Так, протягом 2013 року проведено флюорографічних обстежень легень 20482, фіброгастродуоденоскопій–495, ультразвукових обстежень 24703, у т.ч. молочних залоз 305; іригоскопій 134, ректороманоскопій 110.
У травні 2013 року було проведено тиждень діагностики раку шкіри.
   Головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Н.І.Гречина зауважила, що незважаючи на вказану роботу щодо профілактики і раннього виявлення онкозахворювань стан надання онкологічної допомоги населенню району залишається складним і визначається стабільно високими показниками захворюваності і смертності від злоякісних новоутворень.
   На вторинному рівні (центральна районна лікарня) створені всі умови для діагностики онкологічних захворювань. У 2012 році лікарня забезпечена високовартісним діагностичним обладнанням, підготовленими медичними кадрами, що дало можливість розширити спектр та якість діагностичних обстежень.
   Аналізуючи ситуацію з онкозахворюваннями на Знам’янщині слід відмітити, що у 2014 році першочерговим завданням є обстеження громадян, які протягом значного часу не проходили профілактичних оглядів. 
  Підводячи підсумки зустрічі І.Б. Крижановський наголосив, що створення центрів ранньої діагностики та покращення їх матеріально-технічної бази є неодмінною умовою реформування медичної галузі. Підвищення якості надання медичних послуг, запровадження ранньої діагностики онкозахворювань – основні завдання Президента України владі на місцях. Міський голова звернувся до лікарів із завданням, залучити до профілактичної діагностики 100% мешканців міста та району, що дасть змогу попередити хвороби, запобігти розвитку захворюваності, лікування стане більш прогнозованим та ефективним!






Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 997 | Додав: Zagor | Рейтинг: 1.0/3

Кировоград: новости и сайты