Понеділок, 06.05.2024, 21:21
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Липень » 22 » До 1025-річчя хрещення Київської Русі
16:15
До 1025-річчя хрещення Київської Русі

                        
12 Напередодні Хрещення Київської Русі-України і Дня пам’яті рівноапостольного князя Київського Володимира Святославовича (Великого), які відзначаються православними християнами 28 липня, у міськвиконкомі відбулася зустріч керівництва міста з духовенством християнських конфесій на тему: «Християнство в контексті історії та культури Знам’янщини».

«У вітчизняній історії ім’я Володимира Великого записане золотими літерами. Не тільки як могутнього і розумного володаря, але передусім як хрестителя, просвітителя і ревного апостола християнської віри. Свята віра, яку він прийняв, стала з часом серцем і душею нашого народу й держави. Вона – сильна моральна основа нашої культури, звичаїв і обрядів.

Цією вірою наш народ довгі сторіччя жив і кріпився, продовжує це робити й зараз. Найголовніша заслуга рівноапостольного князя Володимира в тому, що він дав нашому народові безцінний скарб святої віри», - з такими словами звернувся міський голова І.Крижановський до присутніх. "Президент України В.Янукович переконаний, що відзначати 1025-літній ювілей запровадження християнства у якості державної релігії Руси-України мусимо не лише як свято християн, але і як свято торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, як запоруку успішної демократичної модернізації українського суспільства", - сказав міський голова. 

Ігор Борисович привітав усіх з ювілеєм, побажав щоб свято 1025-річчя Хрещення Київської Русі зцілило і об'єднало наші душі, примножувало добробут у кожному домі, давало здоров'я на багато років.

 Керуюча справами міськвиконкому, голова міської комісії засідання міської комісії сприяння контролю за дотриманням законодавства України про свободу совісті та релігійні організації Н.Тесленко проінформувала про релігійну ситуацію у місті.  
Повідомила, що у Знам’янці з нагоди відзначення цієї дати буде проведено низку культурних та духовно-просвітницьких заходів: урочистості з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі у міському парку відпочинку 28 липня поточного року, святкові молебні, та виставка декоративно-ужиткового та прикладного мистецтва, присвячені історії християнства в Київській Русі та Україні.  

Благочинний Знам’янського округу о. Василь (Мазурок) сказав, що духовне життя України завжди поєднувалося з релігійними традиціями. Відомо, що найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра.

«То ж ми маємо знайомити молодь із духовними традиціями Київської Русі, надихнути на добрі справи, залучити до віри», - підсумував пастор Української християнської церкви «Нове покоління» С.Немичев.
 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 707 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты