Субота, 04.05.2024, 06:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Квітень » 25 » До 28 – роковин аварії на Чорнобильській атомній станції
14:10
До 28 – роковин аварії на Чорнобильській атомній станції
12

        26 квітня вся Україна відзначатиме сумну дату в новітній українській історії – 28 – роковини аварії на Чорнобильській атомній станції, подія, яка змінила Україну і змінила  весь світ.

          26 квітня -

є днем пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

 

         Напередодні 28-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС у місті відбулася тематично-урочиста частина. Звертаючись до присутніх у залі, міський голова Ігор Борисович Крижановський сказав:    «28 років минуло з того часу, коли страшна біда прийшла в Україну, накривши її чорним радіаційним крилом. У квітні 1986 року у різні мови світу увійшло українське слово "Чорнобиль”. Для всього людства воно стало символом страшної техногенної катастрофи та величезної екологічної біди.За офіційними даними від радіаційних викидів постраждал12и

більше трьох мільйонів людей. Масштаби цієї трагедії могли бути значно більшими, якби не Ваша мужність і самопожертва . Ризикуючи своїм здоров'ям та життям, сотні тисяч пожежників, військових, інженерів, лікарів встали на шляху радіаційного лиха. Серед них були і Ви - наші земляки. Мешканці Знам’янщини завжди відрізнялися своєю небайдужістю, вмінням сприймати чуже лихо як своє, допомагати у біді». 

         Ігор Борисович висловив подяку всім ліквідаторам, які ризикуючи своїм життям та здоров’ям, захистили всіх нас від радіаційного лиха, відстояли для нас майбутнє.  

     З‎а сумлінну працю, високу професійну майстерність та з нагоди відзначення 28-ої річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції Почесними грамотами Знам`янської міської ради нагороджено:

ñ  Колосовського Дмитра Петровича — фельдшера станції екстреної (швидкої) медичної допомоги

ñ  Стеценка Олександра Миколайовича - фельдшера станції екстреної (швидкої) медичної допомоги

             Грамотою Знам’янської міської ради:

ñ  Бердика Григорія Олександровича — водія комунального підприємства "Знам’янська житлово-

експлуатаційна контора № 1”  

ñ  Погорєлова Олександра Юрійовича - водія комунального підприємства "Знам’янська житлово-експлуатаці12йна контора № 1” .

 

       «Хоча минуло двадцять вісім років після аварії на атомній станції, я до цього часу пам’ятаю всіх тих, з ким доводилося працювати.  Ніколи не згасне пам’ять про тих, хто віддав своє життя у боротьбі зі стихією. Про міста Прип’ять і Чорнобиль, про села, яких вже немає на карті України як живих.  Ми зробили все  можливе, щоб вберегти рідну землю.Чорнобильське горе навчило нас багато чому. Ми на собі відчули грізну силу атомної енергії, яка вийшла з-під контролю.Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь – знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів», - з такими словами звернувся голова міської громадської організації «Союз-Чорнобиль» Микола Сергійович Бровко до учасників заходу.

    У цей день  було проведено урочисту ходу та реквієм пам`яті жертв Чорнобильської катастрофи, в яких взяли участь ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, трудові колективи підприємств, установ, організацій м12іста.   

      Покладанням квітів та   хвилиною мовчання вшанували  присутні пам’ять загиблих під час аварії  на Чорнобильській АЕС.

       В УПЦ Преподобного Сергія Радонезького відбулася поминальна панахида по жертвах Чорнобильської катастрофи, яку відслужив настоятель церкви, благочинний Знам’янського округу о. Василь (Мазурок)., в якій взяли участь міський голова І.Крижановський, секретар міської ради Н.Адамович, керуюча справами міськвиконкому Л.Меренкова, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, члени міських громадських організацій ветеранів та інвалідів Чорнобиля «Квітень-86» та «Союз-Чорнобиль».

      Трагедія і под12виг Чорнобиля сколихнули світ, викликали до життя хвилю милосердя, бажання мільйонів людей допомогти перебороти спільну біду, низько вклонятися тим, хто захистив людство від неї.

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1047 | Додав: Zagor | Рейтинг: 2.3/3

Кировоград: новости и сайты