П`ятниця, 29.03.2024, 08:06
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Квітень » 28 » До 30-ї річниці подвигу на ЧАЕС
20:00
До 30-ї річниці подвигу на ЧАЕС
12
27 квітня у ПТУ №12 м.Знам’янки відбулася година пам’яті «Чорнобиль: Пам’ять і навідплатний борг нащадків», присвячена 30-й річниці аварії на ЧАЕС і ліквідації її наслідків. Година пам’яті була організована спільно педколективом ПТУ №12 та Міським краєзнавчим музеєм. В акції взяли участь учні 2-го курсу училища – майбутні помічники машиністів електровозів і слюсарі з ремонту локомотивів. 

Учасники заходу, а учні, у більшості, 1998 року народження, подумки перенеслися у далекий вже 1986 рік, коли квітувала лагідна весна, вболівальники раділи успіхам київського «Динамо», старшокласники готувалися до іспитів і всі мріяли про добрі переміни. Ліричний настрій перервала вогняна заграва над Прип’яттю. 12

Присутні згадали розгортання подій страшної ночі на 26 квітня, вікопомний подвиг чорнобильських пожежних, духовну силу простих людей, які їхали з усіх куточків України і колишнього Союзу у атомний вирій. Словами сердечної подяки згадали вогнеборців В.Правика, В.Кібенка, В.Ігнатенка, М.Ващука, М.Титенка, В.Тищуру; експлуатаційників ЧАЕС, які не залишили свій «бойовий пост» О.Акімова, Л.Топтунова, В.Ходемчука, В.Шашенка; керівників ліквідації наслідків аварії Б.Щербину, В.Легасова, Е.Поздишева, Г.Готовчиця, багатьох людей, які приборкували атомний спалах, а їх було близько 600 тисяч. 

Серед учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС були кілька сотень наших земляків – знам’янчан і жителів району. Від опівдня 26 квітня вони відбували у Київську область, у пекельну зону. Присутні згадали засновників осередку ГО «Союз Чорнобиль Україна» у м.Знам’янці Ю.Б.Фуртака, С.В.Кураєва, М.С.Бровка, М.М.Ульянича, інших ліквідаторів – наших земляків, роздивилися їхні нагороди, подяки та фотоматеріали, які зберігаються у музеї.

12
З великою увагою учні передивилися відеофільм 2013 року учня старших класів В.Зайшлого «Ті, що увійшли у полум’я» - пам’яті пожежних Чорнобиля. Відбулося коротке обговорення майбутнього ЧАЕС, яка була виведена з виробництва струму 15 грудня 2000 року, а до 2018 року над зруйнованим блоком буде зведена захисна «арка» під орудою французької компанії NOVARKA.  

Завершився захід переглядом щемного фрагменту концерту А.Пугачової перед ліквідаторами наслідків аварії влітку 1986 року. Їм хотілося жити і радіти життю, але вони відділи своє здоров’я і життя заради нашого чистого неба, щоб не отруював повітря України і всієї Європи радіоактивний попіл. 

Слава героям!
Боже, борони Україну!                     




Категорія: Новини культури | Переглядів: 926 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты