Середа, 01.05.2024, 21:20
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Вересень » 22 » До Дня партизанської слави
14:19
До Дня партизанської слави
12     День партизанської слави  відзначається щорічно 22 вересня. Саме цей день 1941 року  вважається днем початку підпільно-партизанського руху в Україні. Свято, що  
започатковано в Україні з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років, увічнення їх пам'яті.   

Біля пам'ятного знаку на честь партизан Чорного лісу у с. Водяно зібралися керівництво міста Знам’янки, смт. Знам’янка Друга  та Знам’янського району, ветеранські організації, працівники трудових колективів підприємств, установ, організацій міста та району, міські організації політичних партій та громадських організацій. І, звичайно, учасники підпільно-партизанського руху: Боброва Марія Іванівна, Дорофеєва Ганна Данилівна, Куценко Софія Іванівна, Михайлова Ганна Василівна, Погрібний Іван Миколайович, Шумейко Віктор Зосимович, вдова учасника підпільно-партизанського руху  Зубахи Миколи Миколайовича  Неоніла Борисівна.

Благочинний Знам’янського округу о. Василь (Мазурок) відслужив панахиду по загиблих учасниках підпільно-партизанського руху.

     До учасників урочис12того мітингу, присвяченого Дню партизанської слави, звернулися: міський голова І.Крижановський, голова Знам'янської районної державної адміністрації Ю.Григораш, голова Знам’янської районної ради Т. Михайлова, голова міської організації ветеранів України Г. Бабійчук, заступник голови районної ради організації ветеранів України К.Ківерник.

Звертаючись до присутніх, Ігор Борисович Крижановський сказав: «Своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою та безмежною любов’ю до Батьківщини, учасники руху опору відстояли рідну землю, довели усьому світові, що Україна ніколи не скориться загарбникам. Переконаний, що подвиг партизанів завжди слугуватиме взірцем любові до рідної землі, невичерпним джерелом віри у щасливе майбутнє».

«У День партизанської сл12ави,- зазначила Ганна Олексіївна Бабійчук,- ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість, ми вшановуємо всіх тих, хто подарував майбутнє нам та нашим дітям та онукам. Ви завоювали мир і спільними зусиллями його треба зберегти!»

Активістів партизанського руху, яких на сьогодні залишилося одиниці, біля пам'ятного знаку урочисто зустрічала почесна варта з молодих юнаків. Літературно – музична композиція, підготовлена учнями Богданівської ЗОШ ім.. І.Ткаченка, виступ хору «Ветеран» міського Палацу культури (керівник Є.Мельниченко), де мелодії воєнних пісень проникали до сліз, не аби як вразили всіх присутніх.

Учасники зах12оду хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятного знаку на честь партизан Чорного лісу вшанували подвиг загиблих партизанів та підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

12Від імені селищного голови смт. Знам’янки Друга С.Філіпенка гарячим чаєм та солодощами пригощали ветеранів.

У цей же день міський голова Крижановський І.Б., начальник управління соціального захисту населення Волошина А.М., голова міської організації ветеранів України Бабійчук Г.О. відвідали на дому учасників підпільно-партизанського руху, вручили їм продуктові набори та теплі ковдри від Благодійного фонду Олеся Довгого.

В рамках проведення заходів до Дня Партизанської слави, партизанам міста було вручено продуктові набори. Особливу вдячність за допомогу у наданні таких наборів висловлюємо міській Спілці підприємців (гол. С.Кліпацький), а саме: приватним підприємцям - Олійнику Володимиру Валентиновичу (магазин "Фуршет"), Іваненко Світлані Анатоліївні (магазин "Імперія"), а також приватним підприємцям -  Лежанському О.М. (магазин "Пан Халявський"), Куцову О.Г. (магазин "Глобус"), Бикову В.І., Ратушній Н.П.  

Пам’ять… Вон12а нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, тих речей, які зберігають колишні партизани, і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці перемоги над фашизмом. Наш обов’язок – згадувати про них не тільки в свята, а кожного дня пам’ятати про тих, хто кував цю перемогу, хто загинув у цій страшній війні.


 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1115 | Додав: Zagor | Рейтинг: 3.7/3

Кировоград: новости и сайты