П`ятниця, 19.04.2024, 08:22
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Грудень » 13 » Глибока шана ліквідаторам
13:25
Глибока шана ліквідаторам
12
14 грудня, в Україні День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС- людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Цей день важливий для кожного чорнобильця, день, який ще раз нагадує про їх подвиг. Наші герої Чорнобиля гідні того, щоб приклад безкорисливого боргу знали і пам'ятали наші нащадки, з вдячністю згадуючи імена.
З нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС було проведено урочисту ходу та реквієм пам`яті жертв Чорнобильської катастрофи, в яких взяли участь ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, трудові колективи підприємств, установ, організацій міста.
12
12Звертаючись до учасників мітингу-реквієму, міський голова Ігор Борисович Крижановський сказав: «"Зірка полину" обпалила життя і долі буквально кожного з нас. Ця катастрофа є болем і проблемою всієї нашої спільноти. Минають роки, але незмінними залишається лише одне – найглибша повага до людей, які віддали заради нас найцінніше – своє життя. Саме завдяки вашому подвигу ми живемо, насолоджуємося життям та мріємо про щасливе майбутнє. Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть не усвідомлюючи, на яку особисту небезпеку наражалися. Вічна вдячність живим і світла пам'ять загиблим!»
12
«Ми зробили все можливе, щоб вберегти рідну землю. Чорнобильське горе навчило нас багато чому. Ми на собі відчули грізну силу атомної енергії, яка вийшла з-під контролю. Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь – знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів», - з такими словами звернувся голова міської громадської організації «Союз-Чорнобиль» Микола Сергійович Бровко до учасників мітингу.
Покладанням квітів та хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять загиблих під час аварії на Чорнобильській АЕС.
У цей день в УПЦ Преподобн
12ого Сергія Радонезького відбулася поминальна панахида по жертвах Чорнобильської катастрофи, яку відслужив настоятель церкви, благочинний Знам’янського округу о. Василь (Мазурок).
Трагедія і подвиг Чорнобиля сколихнули світ, викликали до життя хвилю милосердя, бажання мільйонів людей допомогти перебороти спільну біду, низько вклонятися тим, хто захистив людство від неї.





Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 955 | Додав: Zagor | Рейтинг: 2.3/3

Кировоград: новости и сайты