П`ятниця, 26.04.2024, 15:55
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2018 » Лютий » 16 » До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
13:53
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
Загиблі воїни – афганці. Їм усім так і залишилося трохи більше двадцяти років..Час швидко минає. І сьогодні їхнім бойовим побратимам, тим, хто повернувся живим із Афганської війни, сьогодні вже за п’ятдесят.

Традиційно, як і щороку, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, міський голова Сергій Філіпенко, селищний голова смт Знам’янка Друга Москаленко С.Б., помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Андрій Іщенко, колишні воїни – інтернаціоналісти, члени міської спілки ветеранів Афганістану  на чолі із головою спілки  Миколою Фесюном, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ірина Зіньковська відвідали родини загиблих знам’янчан- воїнів- інтернаціоналістів. 

І як і кожного року, чекали гостей цього дня мати загиблого Віктора Лунгула - Валентина Степанівна, загиблого Валерія Козіна – мати Лідія Іванівна  і дружина Ірина. Навідалися й до інваліда  1 групи, колишнього воїна – афганця Скрипай Валерія Івановича , котрий мешкає у селищі Водяне. Завітали до Гладун Галини Григорівни -  матері загиблого Гладуна Сергія . Пом’янули солдат, пригадали разом пережите…

-Валерій був дуже чесною людиною,- згадує загиблого Валерія Козіна його товариш, теж воїн – афганець, знам’янчанин Володимир Углов. – Навчався на самі п’ятірки. Коли ж  друзі стали запитувати хлопця, чому вступає до військового училища ( міг і престижніший навчальний заклад обрати), Валерій зауважив: «А хто ж тоді Батьківщину захищати буде?»
-Не віриться, що  вже стільки часу минуло,- продовжує розмову дружина Ірина Козіна.- У Валерія вже чотири онуки…А діти – старші за батька..

Від міської влади та Спілки ветеранів війни в Афганістані родинам загиблих міський голова Сергій Філіпенко вручив квіти та матеріальну допомогу , помічник народного депутата Олеся Довгого Андрій Іщенко передав продуктові набори.             .
-
На жаль, але на долю кожного покоління припадає війна, - сказав  міський голова.- Складно пережити втрати. Біль не загоюється роками. Та бажаю від щирого серця вам і всім нам, щоб настав на Україні мир, щоб діти не зростали без батьків…

Всі присутні поклали квіти на могили загиблих в Афганістані знам'янчан – Валерія Козіна та Сергія Гладуна.   Вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих юнаків. 

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 972 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты