П`ятниця, 17.05.2024, 05:22
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Квітень » 27 » До річниці Чорнобильської катастрофи
10:32
До річниці Чорнобильської катастрофи
 
12         26 квітня у залі засідань міськвиконкому відбулися урочистості з нагоди відзначення 26-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. В урочистостях прийняли участь міський голова І.Крижановський, секретар міської ради А.Тесленко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів А.Заруцький, ліквідатори аварії на ЧАЕС і громадськість міста.
У фойє міськвиконкому була організована виставка "Важкий тягар Чорнобильського неба”, де були представлені газетні та книжкові матеріали про сумні події минулого.
Зі словами глибокої подяки звернувся до ліквідаторів, котрі мужньо й оперативно ліквідовували атомне пекло на українській землі, міський голова І.Крижановський.
– Ризикуючи своїм життям і здоров’ям ви виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації, – зазначив міський голова Ігор Крижановський. – Гіркота Чорнобилю назавжди залишиться у серцях та душах майже 300 знам’янчан, які пройшли випробування радіацією.
 
12          На сьогоднішній день в нашому місті проживає близько 300 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Все менше і менше залишається з нами тих, хто віддав своє життя і здоров’я заради спасіння майбутніх поколінь. Наше спільне завдання: зменшити наслідки цієї трагедії, вберегтися від її повторення.
– Мільйонам людей були спотворені долі вимушеним переселенням, мільйони людей втратили здоров’я. На боротьбу з Чорнобильським лихом піднявся весь світ, але основний тягар тих подій витримав український народ. Сьогодні мені хотілося б подякувати усім Вам за мужність і героїзм, адже завдяки Вам, ми вже 26-ту весну зустрічаємо із мирним небом, – наголосив Ігор Борисович.
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів А.Заруцький вручив грамоти за сумлінну працю, високу професійну майстерність та з нагоди 26-ої річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції
Стеценку Олександру Миколайовичу — фельдшеру станції швидкої та невідкладної медичної допомоги;
Випиналюку Дмитру Володимировичу — водію автотранспортного засобу (вантажного автомобіля) відновного поїзда Знам’янка ;
Ковальчуку Василю Олексійовичу — водію автотранспортного засобу (легкового автомобіля) ;
Бердику Григорію Олександровичу — водію комунального підприємства "ЖЕК № 1”
Аврамчуку Петру Миколайовичу — лікарю стоматологу Диківської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини ;
Гуру Сергію Миколайовичу — водію Знам'янської районної центральної лікарні;
Матяшу Володимиу Петровичу — слюсару 4-го розряду аварійно-відновлювальних робіт ЗМВУВКГ ;
Кравчук Раїсі Петрівні сестрі медичного кардіологічного відділення ДЗ "Відділкова лікарня ст. Знам’янка ДП "Одеська залізниця”;
Гундаренко Павлу Васильовичу — завідувачу рентгенологічного відділення ДЗ "Відділкова лікарня ст. Знам’янка ДП "Одеська залізниця” ;
Чолачу Ярославу Григоровичу — лікарю станції швидкої та невідкладної медичної допомоги.
Зворушливо, під звуки "Реквієму”, ведучі декламували поезії про те, як кохану землю вбили без ножа, а доля встеляє нам сумні рушники і до цих пір смертю дихає отруєна трава. Музичні вітання та вірші відомих українських поетів, присвячені тим, хто врятував світ від великої біди, виконали й декламували вихованці міського Палацу культури.
Про будні ліквідаторів аварії у Чорнобильській зоні розповів секретар міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Михайло Михайлович Ульяніч.
Після закінчення урочистостей відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Пригадуючи ті жахливі весняні дні, ми схиляємо у скорботі голову перед світлою пам’яттю тих, котрі у відсвітах чорнобиля назавжди увійшли в безсмертя, і віддаємо данину живим.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 904 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты