Вівторок, 07.05.2024, 13:09
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Березень » 5 » До тебе ми йдемо, Тарасе!
17:19
До тебе ми йдемо, Тарасе!
      
12
05 березня 2014 року у стінах Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. Т.Г. Шевченка відбувся пісенно-поетичний марафон «До тебе ми йдемо, Тарасе», приурочений 200-річчю великого генія українського народу Т.Г. Шевченка.

На свято завітали міський голова І.Крижановський, начальник відділу освіти Н.Попова. Ігор Борисович висловив слова вдячності педагогічному колективу за вагомий внесок у справу виховання національної свідомості підростаючого покоління. Н.Попова наголосила на актуальності творчості Т.Шевченка у наш час та відзначила роботу педагогічного колективу щодо популяризації спадщини Великого Кобзаря.
       
12
 
Підготовка до цього масштабного дійства тривала протягом року. У його створенні брали участь учні та вчителі школи. Пророча і натхненна постать Кобзаря заворожувала і надихала – узагальнювалась поетична і малярська спадщина Т. Шевченка, досліджувались музейні документи, проводились творчі та пісенні конкурси, виконувались проекти, декламувалась невмируща поезія Пророка.

І ось лірична мелодія уявно переносить всіх присутніх у дитинство поета, де молодий козачок пана Енгельгарда, відправився на пошуки стовпів, що підпирають небо. Рядки поезії Кобзаря, лунаючи з вуст учнів, учителів змусили доторкнутися до струн душі кожного слухача.
      
12
Спостерігаючи за майстерною грою акторів під час інсценізації безсмертної драми Тараса Шевченка «Назар Стодоля», глядачі мимоволі переймалися долею героїв і життєвими перипетіями самого поета.
Чарівний спів під звуки бандури заворожував та надихав детальніше ознайомитися та глибше пізнати творчість українського Пророка.

Зворушливу зустріч завершив урочистий флешмоб, під час якого учні та вчителі злилися в єдиному повноголоссі та щирості почуттів любові до своєї рідної землі.
       
12
 
Наприкінці свята педагогічний колектив (директор Н.Солонько) за багаторічну популяризацію спадщин Великого Кобзаря та з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченко було нагороджено Почесною грамотою відділу освіти.

Нехай і надалі Шевченкове слово надихає, зцілює, додає Віри, Любові, Надії у найкраще майбутнє нашої України!
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1017 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты