П`ятниця, 29.03.2024, 14:01
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Лютий » 13 » До відома керівників громадських об’єднань
11:16
До відома керівників громадських об’єднань
12
    Відповідно до пункту 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України „Про громадські об’єднання” (далі – Закон), який набрав чинності 01 січня 2013 року, громадські організації, легалізовані на день введення цього Закону в дію шляхом реєстрації або повідомлення про заснування, не потребують відповідно перереєстрації або повторного подання документів для повідомлення. Статути (положення) таких громадських організацій мають бути приведені у відповідність із цим Законом протягом п’яти років з дня введення його в дію.
     У разі розробки статутів громадських об’єднань (змін до статутів, відповідно до вимог Закону, з ураховуванням специфіки окремого громадського об'єднання в залежності від мети та напрямів його діяльності) можна скористатися рекомендаціями з цих питань, підготовленими Методичною радою з питань реєстрації громадських об’єднань при Державній реєстраційній службі України, які розміщені в розділі „Закон України „Про громадські об’єднання” на офіційному сайті Державної реєстраційної служби України.  
   Реєстрація змін до статуту (положення), пов’язаних з введенням цього Закону в дію, здійснюється без справляння плати за реєстраційні дії протягом п’яти років з дня введення Закону в дію – до 01 січня 2018 року. 
   Також слід звернути увагу на вимоги Закону щодо найменування громадської організації.
   Так, відповідно до пункту 5 Прикінцевих та перехідних положень цього Закону, вимоги статті 10 Закону не поширюються на громадські організації, легалізовані на день введення Закону в дію – до прийняття такими організаціями рішень щодо зміни їх назви.
   При застосуванні положення частини 4 статті 10 цього Закону, в частині вимоги відмінності власної назви громадського об’єднання від власних назв інших громадських об’єднань, враховуються власні назви громадських об’єднань, які повідомили про своє заснування або внесли зміни до найменування з дня введення цього Закону в дію, та усіх зареєстрованих громадських об’єднань.
Відповідно до пункту 13 Прикінцевих та перехідних положень Закону громадські організації, легалізовані на день введення цього Закону в дію шляхом повідомлення про заснування, протягом шести місяців з дня введення Закону в дію (до 01.07.2013р.) мали б визначити особу (осіб), уповноважену представляти громадське об'єднання та подати відомості щодо цієї особи (осіб) до уповноваженого органу з питань реєстрації, що включає в собі:
- прізвище(а), ім'я, по батькові (за наявності);
- дата народження;
- контактний номер телефону та інший засіб зв'язку;
- письмова згода цієї особи щодо наданих громадським об’єднанням повноважень представляти це громадське об'єднання.



Головний спеціаліст відділу державної реєстрації юридичних осіб
та фізичних осіб – підприємців, легалізації об’єднань громадян
реєстраційної служби Знам’янського міськрайонного управління юстиції А.Котляров

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 797 | Додав: Zagor | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты