Вівторок, 07.05.2024, 08:55
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Лютий » 27 » До відома учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл міста
12:11
До відома учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл міста
 
12         Відповідно до спільного наказу Знам’янського міськрайонного управління юстиції та відділу освіти Знам’янської міської ради від 14.02.2013 року № 8/37, 14 березня 2013 року о 14.00 год. В приміщенні Знам’янської міської бібліотеки – філії № 3 (міський будинок культури, 3-й поверх) відбудеться міський огляд – конкурс на краще знання положень Конституції України. 
У конкурсі можуть прийняти участь учні 11 класів загальноосвітніх шкіл міста Знам’янки. Для участі потрібно надати письмову заявку завідуючій методичного кабінету відділу освіти Знам’янської міської ради до 12.03.2013 року.
Переможці конкурсу приймуть участь у обласному етапі огляду-конкурсу.



ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Головного управління юстиції
у Кіровоградській області та Управління
освіти та науки Кіровоградської обласної
державної адміністрації
від 03.03.2008 р. №119/04/69
Зареєстровано в Головному управлінні
юстиції у Кіровоградській області
" 03 " березня 2008 р. за № 7/1445



ПОЛОЖЕННЯ
про проведення обласного огляду-конкурсу на краще
знання положень Конституції України



1.Загальні положення
1.1. Національною програмою правової освіти населення, затвердженою Указом Президента України від 18 жовтня 2001 року № 992/2001 та обласною програмою правової освіти населення на 2007-2010 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської обласної ради від 30 березня 2007 року № 187 передбачається вдосконалення системи правової освіти, формування поваги до права, створення необхідних умов для набуття правових знань та навичок учнівською молодцю. Обласний огляд-конкурс на краще знання положень Конституції України є одним із заходів по реалізації цієї програми, який направлений на підвищення рівня правової підготовки учнів.
1.2. Мета огляду-конкурсу: огляд-конкурс проводиться з метою виявлення і підвищення загального рівня правової обізнаності учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл Кіровоградської області, формування в них основ правової культури і правосвідомості, неухильного дотримання вимог законодавства України.

2.Основні завдання огляду-конкурсу
2.1. Правове виховання учнів, що передбачає знання права, розуміння права, повагу до права, дотримання та активний захист прав.
2.2. Правова освіта учнів, що передбачає набуття правових знань та навичок, вміння їх практичного застосування.
2.3. Сприяння вихованню громадської відповідальності і свідомості учнів, самодисципліни та особистої переконаності в необхідності суворого дотримання моральних і правових норм, які діють у суспільстві.

3.Учасники огляду – конкурсу

3.1. В огляді-конкурсі можуть брати участь усі бажаючі учні 11 класів загальноосвітніх шкіл Кіровоградської області.

4.Організація проведення огляду – конкурсу
4.1. Організатором обласного огляду - конкурсу на краще знання положень Конституції України є Головне управління юстиції Кіровоградській області та Управління освіти і науки Кіровоградські;, обласної державної адміністрації, координатором обласного огляду-конкурсу на краще знання Положень Конституції України є Головне управління юстиції у Кіровоградській області.
4.2. Для проведення огляду-конкурсу, спільним наказом управління юстиції та управління (відділу) освіти і науки, на місцях створюються організаційні районні (міські), обласний комітети. До складу організаційного комітету можуть входити: представники районних (міських) відділів освіти, правоохоронних органів, директори шкіл, представники засобів масової інформації, громадських організацій тощо.
4.3. Організаційний комітет здійснює роботу з підготовки та проведення огляду-конкурсу, а також підводить його підсумки і визначає переможців серед учасників.
4.4. Огляд-конкурс на краще знання положень Конституції України проводиться в 2 етапи:
перший - відбірний (на рівні району, міста);
другий - заключний (на рівні області).
4.5. Умови проведення огляду-конкурсу на краще знання положень Конституції України серед учнів 11 класів Кіровоградської області загальноосвітніх шкіл визначаються згідно з програмою курсу "Правознавство" для 10-11 класів загальноосвітніх шкіл.
4.6. Відбірний етап огляду-конкурсу на краще знання положень Конституції України може проводитися в два тури: письмовий та усний.
4.7. Заключний етап огляду - конкурсу на краще знання положень Конституції України проводиться письмово.
4.8. Завдання для учасників відбірного туру районного •(міського), • огляду - конкурсу готує районний організаційний комітет.
4.9. Завдання для учасників заключного етапу обласного - огляду конкурсу готує обласний організаційний комітет. Завдання доводяться до учасників безпосередньо при проведенні заключного етапу.
4.10 При підведенні підсумків враховується:
результати вивчення учнями 11 класів курсу "Правознавства";
вільне володіння змістом Конституції України;
розуміння державно-правових норм Конституції України;
уміння застосування норм Конституції України в практичних ситуаціях.
4.11. Система оцінювання — "З" бали за вірну відповідь, "2" бали за неповну відповідь, "1" бал за неточну відповідь.
4.12. Переможці районних (міських) та обласного конкурсів нагороджуються пам'ятними подарунками та грамотами за зайняті призові місця.

5.Нагородження переможців огляду – конкурсу
5.1. Питання нагородження переможців огляду-конкурсу всіх етапів вирішується відповідними організаційними комітетами. При вирішенні питань нагородження приймають участь члени міжвідомчих координаційно - методичних рад з правової освіти населення.
5.2. Для нагородження пам'ятними подарунками переможців огляду - конкурсу може бути використана спонсорська допомога, а також позабюджетні кошти органів місцевого самоврядування за їх згодою.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 825 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты