Четвер, 02.05.2024, 00:37
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Травень » 30 » Довгоочікуване урочисте відкриття музею історичної бойової та трудової слави локомотивного депо після реконструкції
16:39
Довгоочікуване урочисте відкриття музею історичної бойової та трудової слави локомотивного депо після реконструкції

 
12         Довгоочікуване урочисте відкриття музею історичної бойової та трудової слави локомотивного депо після реконструкції відбулося 30 травня у Знам’янці.
В церемонії взяли участь: міський голова І.Крижановський , начальник служби локомотивного господарства Одеської залізниці Ж.Лебедєв , начальник локомотивного депо С.Греков, голова профспілкового комітету локомотивного депо В.Хохлов, працівники та ветерани даного підприємства.
Під час офіційної частини Ігор Борисович Крижановський разом із керівництвом Одеської залізниці та локомотивного депо м.Знам’янка урочисто перерізали стрічку.
12         Екскурсовод Віктор Іванович Моліс провів екскурсію по музею, ознайомив із зібраними експонатами, розповів про історію локомотивного депо , його здобутки та надбання.
Начальник служби локомотивного господарства Одеської залізниці з міським головою зробили записи на згадку у Книзі відгуків та пропозицій .
Цього дня Ігор Борисович поспілкувався з начальником служби локомотивного господарства Одеської залізниці Ж.Лебедєвим по питанню встановлення у міському парку відпочинку постаменту «Електровоз ВЛ 60 Тк -1000», який планується відкрити саме на День міста.

12         Що ж представляє собою музей історичної бойової та трудової слави локомотивного депо розказав головний зберігач фондів краєзнавчого музею Олег Моліс .
Музей історії локомотивного депо Знам’янка був відкритий 9 червня 1983 року. Заспівувачами створення музею історії депо було його ветерани – керівники підприємства у період Великої Вітчизняної війни та повоєнної відбудови – Г.П.Проценко, І.М.Ткаченко, І.К.Гузь. Велике сприяння до створення музею та розгортання його діяльності надали начальники депо В.В.Ягубець та Б.Г.Голубничий.
Музей історії локомотивного депо Знам’янка знаходиться в будівлі профспілкового комітету депо і займає приміщення площею 109 кв. м. Музей складається з 4-х експозиційних відділів:
1. Дореволюційний період 1873-1917 роки;
2. Революція 1917 року, громадянська війна, передвоєнні роки;
3. Велика Вітчизняна війна, відновлювальний період;
4. Післявоєнні роки, трудові досягнення.
12         Фонд музею нараховує 1317 музейних предметів, з яких у постійних експозиціях представлений 541 експонат. У музеї зберігається нагороди і документи подяки видатних працівників депо, фотографії працівників депо і епізодів його історії, фотоальбоми історії депо від 1873 року до сьогодення, світлини досягнень художньої самодіяльності та спортивних колективів депо, міжнародних контактів локомотивного депо, макети депо та залізничної техніки, картосхеми.
Музеєм історії депо опікується профспілковий комітет локомотивного депо, голова В.М.Хохлов. Музей працює у взаємодії з радою ветеранів депо, голова Л.А.Бондар та художньою самодіяльністю депо, керівник В.А.Половко. Директор музею - А.С.Білоус. Лекцію-путівник за музеєм депо склав І.М.Ткаченко. Екскурсії по музею проводять А.С.Білоус та В.І.Моліс.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 948 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1

Кировоград: новости и сайты