П`ятниця, 26.04.2024, 04:21
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Лютий » 23 » Духовний скарб нації
16:43
Духовний скарб нації
 
12
Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб - МОВА.

Для нас, українців, найближча до серця мова нашого народу - українська. 

Вона - цілюще джерело, яке наповнює спраглих і живить коріння нашого народу. Як море починається з річки, так українське слово - з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, поглиблювалося під пером Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше П.Мирним, Л.Українкою та багатьма іншими видатними українцями.

З нагоди Міжнародного дня рідної мови, бібліотечні працівники міста організували і провели ряд інформаційних заходів для учнів ЗОШ №1.  Тематичну викладку «Мова – багатство народу» та мовну  гру-конкурс «Як дух плакучої весни, плекай і бережи ти мову» організувала і провела для учнів 7 класу бібліотекар центральної бібліотеки сатир Н.А. , а працівники бібліотеки-філії №1 Алефірова С.М., Холодова О.В. провели для учнів 6-х класів турнір ерудитів «Рідна мова, чиста, як роса».
 
12
В ході  заходів учні дізналися, що мова одне із багатьох див, створених людьми, перейнялися гордістю за красу та велич рідної мови. Діти із задоволенням відгадували загадки, зачитували вірші, вислови про рідну мову, скоромовки, брали участь у мовній вікторині. В кінці зустрічі із задоволенням заповнили плакат «Чому я люблю мову?». 

Зараз Україна переживає скрутні часи, але кожен із нас має надію, що ми всі разом відбудуємо нашу державу, зробимо її могутньою, багатою, сильною. Тож любімо свою мову та оберігаймо її! Адже мова - це свого роду душа народу: немає мови - немає народу.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 935 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты