Понеділок, 20.05.2024, 14:00
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Липень » 17 » Думка жителів області, стосовно діяльності обласної влади лишається незмінною. Рівень довіри до голови облдержадміністрації сягає 70%
07:48
Думка жителів області, стосовно діяльності обласної влади лишається незмінною. Рівень довіри до голови облдержадміністрації сягає 70%
12       Міський голова Ігор Крижановський взяв участь у онлайн-нараді, під час якої керівник Центрально-української соціологічної лабораторії Едуард Клюєнко представив результати опитування "Стан громадської думки Кіровоградської області", що проводилося протягом 2-х тижнів, з 12-го по 26-е червня поточного року. 
Загалом участь у дослідженні взяло 600 респондентів. Опитування проводилось у 20 населених пунктах 12-ти районів області, що географічно репрезентують західні, східні та центральні території області.
Метод опитування – незмінний: індивідуальне стандартизоване інтерв?ю за місцем проживання із використанням карток з варіантами відповідей до запитань.
Традиційними є і теми, за якими вже вкотре визначається громадська думка, зокрема, ставлення до місцевої влади і до керівництва держави, до найбільш нагальних питань соціально-економічного плану. Вже на початку презентації одержаних результатів під час соцопитування Едуард Клюєнко підкреслив, що разючих кардинальних змін ані в оцінці населенням діяльності обласної влади, ані у визначенні найбільш актуальних проблем, що хвилюють людей, не відбулося.
Що стосується останнього, а саме спектру проблем, які хвилюють населення, то на першому місці – низькі заробітні плати та пенсії, нестача коштів загалом – це 41,2% від опитаних. До проблем, які їх найбільше хвилюють, респонденти також зараховували безробіття (21,8), ціни на продукти, ліки та комунпослуги (18,3), стан доріг (17,2), а також сімейно-побутові та особисті негаразди.
Разом з тим, під час дослідження його учасникам пропонувалося також виділити ряд першочергових кроків, на які вони чекають від обласної влади для поліпшення життя в цілому. Найбільше сподівань, як розповів Едуард Клюєнко, жителі області покладають на місцеву владу у вирішенні проблеми безробіття (20,8%), хвилює людей і питання благоустрою – 20%. Більше 12% опитаних чекають від обласної влади покращення щоденних умов проживання, зокрема, місць дозвілля, роботи житлово-комунального господарства і транспорту. А 10% опитаних вважають, що саме обласна влада може повпливати на підвищення заробітних плат, пенсій, інших соціальних виплат.
Традиційним для подібного дослідження є питання стосовно корупції. Факт давання хабара підтвердили 14% від опитаних. Найчастіше, як показало дослідження, необхідність давати хабара виникала у лікарнях (42%), у вишах (20,2), в ДАІ (19%) та в міліції (11,9%).
Прокоментував Едуард Клюєнко результати опитування, що стосуються оцінки роботи керівників владних структур. Так, за його словами, динаміка оцінки діяльності перших осіб країни суттєво не змінилася. Близько 30% опитаних висловили свою підтримку роботі Президента України. І трохи зросла кількість прибічників Прем’єр-міністра України.
Не зазнало кардинальних змін ставлення жителів області і до перших осіб Кіровоградщини.
- Голові облдержадміністрації Сергію Ларіну довіряють 65 – 70% респондентів, - зазначив Едуард Клюєнко.
І при цьому більше 60% опитаних хотіли б, щоб по закінченню парламентських виборів в області продовжилася реалізація програми "Центральний регіон – 2015" під керівництвом саме Сергія Ларіна.
У той час, як впізнаваність голови облдержадміністрації серед жителів області становить понад 90%, то голову обласної ради знають лише 30% населення Кіровоградщини. Що стосується міського голови Кіровограда, то Едуард Клюєнко зауважив, що збільшилася кількість жителів обласного центру, які негативно оцінюють роботу мера.
Не зазнала суттєвих змін і думка жителів області стосовно реалізації основних програм та проектів облдержадміністрації. Едуард Клюєнко виділив лише "Гарячу лінію" та проект "Стоп радон". Стосовно останнього він зауважив, що проект оцінюють позитивно 70% респондентів.

                                                         За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 823 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты