Субота, 04.05.2024, 06:33
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 7 » Душа народу в його традиціях
15:38
Душа народу в його традиціях
   
12
На сучасному етапі розвитку української держави й суспільства особливу вагу має рівноправна участь у суспільно-культурному житті всіх етнічних спільнот. Адже повноцінний розвиток особистості неможливий без задоволення духовних і культурних потреб, що особливо важливо  на сьогоднішній день, коли в Україні в цілому, та в нашомі місті мешкають багато представників етнічних меншин.
   
12
 
За даними Національного перепису 2001 р., в Україні проживало 10,9 млн представників етнічних меншин (або 22,2 % населення), які репрезентують 134 нації, національності та етноси. Це актуалізує необхідність вироблення дієвих механізмів підтримки і розвитку культур етносів України. 

"Президент України наголошує – Україна завдяки своєму унікальному географічному положенню є однією з важливих ланок глобальних міграційних процесів» - зазначає у своєму виступі міський голова І.Крижановський та додає, що робота державних органів повинна спрямовувати свою діяльність, на підтримку культурного розвитку, задоволення духовних, мовних та інформаційних потреб усіх етнічних груп, підтримку культурно-мистецької діяльності їхніх громад, забезпечення участі меншин у державному й культурницькому будівництві. Це передбачає вироблення механізмів реального партнерства між інституціями, що представляють інтереси меншин, та органами влади".
  
12

Саме питанню збереження своєї самобутності, традицій та обрядів представників національних меншин, які проживають на території Знам’янки була присвячена краєзнавча акція «Душа народу в його традиціях».

Під час заходу були продемонстровані культурні надбання та особливості російських, вірменських та єврейських національних меншин. Кожна презентація мала свої родзинки.

Багатогранні та близькі нам традиції Росії представила Ноздра Л. Д. - завідуюча міською бібліотекою №3. Присутніх на заході вразила розповідь про іменитих майстрів слова, життя яких перепліталося з містом Знам’янка: А. Фет, який саме в Знам’янці написав один з найвідоміших своїх віршів «Я пришел к тебе с приветом, Рассказать, что солнце встало…»; В. Маяковський - був на гостинах у Наталії Лисенко, виступав у Знам’янському залізничному клубі, прогулювався серед дубів-велетнів.

Колектив міської юнацької бібліотеки в складі: завідуючої Зеленокур І., Бабіної О., Холодової О. запросили всіх учасників в подорож до Вірменії – дивовижної старовинної країни з багатою історією, на землю воістину великих людей та подій та познайомили з традиціями національної меншини, яка проживає на території нашого міста. 

Надзвичайно ємкою видалася презентація єврейської культурної традиції. В її рамках представник цієї національної меншини Моліс О.В, познайомив слухачів з видатними особами, представниками нації, які визволяли Знам’янку від фашистських загарбників та внеслий свій вклад у життя міста: учасники бойових дій: Штейнберг Н.С. – машиніст – інструктор, Тайхман М.Є. – невропатолог залізничної лікарні, Лівертовський С.Д. – вчитель, завідуючий залізничного клубу та Арафкін Н.Я- начальник локомотивного депо 1956-1959 роки.

Ці факти ще раз підкреслили розуміння того, як важливо гуртуватися заради великої місії, жити на вільній, процвітаючій землі, поділяти лише найкращі чесноти і бути відкритими для всіх, хто готовий скласти нову мозаїку української культури.

Захід продемонстрував як в канву українських національних традицій вплітаються барви інших культур, вимальовуючи картину самобутності м. Знам’янки.
Категорія: Новини культури | Переглядів: 1082 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты