Вівторок, 30.04.2024, 19:43
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Січень » 21 » Єдність народу є головною умовою могутності та незалежності України
17:50
Єдність народу є головною умовою могутності та незалежності України
12
    День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Володимиром Винниченком був підписаний Акт злуки українських земель. В цьому Акті проголошувалося: "Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка /Галичина, Буковина і Угорська Україна/ і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України».
    «Національна єдність та громадська злагода: історичні та сучасні аспекти» (у контексті відзначення Дня Соборності та Свободи України і 95-ї річниці проголошення Акта злуки), - під такою назвою відбулося засідання круглого столу за участю депутатів міської ради, лідерів інститутів громадянського суспільств, членів громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради.
«День
12Соборності та Свободи – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Він є історичним символом об’єднання України і, водночас загальним для всіх орієнтиром майбутнього. Суспільна, духовна і територіальна єдність України є найважливішою умовою для поступу та успіху нашої держави. Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України. Незалежно від партійної, релігійної, національної приналежності громадян, від регіону їхнього проживання – майбутнє України в соборності і свободі.
Глава держави зазначає – єдність народу є головною умовою могутності та незалежності України, а соборність і свобода були і залишаються наріжними каменями національної ідеї, важливими складовими становлення державності», - з такими словами звернувся міський голова Крижановський Ігор Борисович до учасників круглого столу.
12    Учасники круглого столу були єдиними в думці, що тільки соборна, незалежна і вільна Україна має шанс увійти в співтовариство процвітаючих країн як рівноправний лідер. У своїх виступах вони висловлювали думку, що незалежно від того, яка кров тече в наших жилах, які зовнішні антропологічні особливості ми маємо, якою мовою розмовляємо, до якої церкви ходимо, ми маємо відчувати єдність. Ми тоді є частиною нації, якщо консолідовані в захисті своїх національних інтересів, в баченні свого минулого, і, що дуже важливо, в приблизному баченні свого майбутнього. 
 Заступник директора з виховної роботи НВК «Знам’янська загальноосвітня школа №2-ліцей», голова міської молодіжної громадської організації «Фундація Регіональних Ініціатив» Маслюкова В.В. зазначила: «Якщо ми всі об’єднані сьогодні, завтра у наших дітей і онуків, заради яких ми живемо і працюємо, є своя держава і своє майбутнє. Об’єднаймося ж заради щасливого життя наступних поколінь і тоді нікому не під силу буде нас здолати.» 
   Учениці НВК «Знам’янська загальноосвітня школа №2-ліцей» Настя Шпаченко, Настя Бабійчук, Віка Коваленко заспівали пісню, слова якої закликають до об’єднання. 12
    «Глава держави зазначає – основна мета відзначення Дня Соборності та Свободи України на державному рівні – утвердження ідеї соборності та свободи, як визначального чинника досягнення національного консенсусу, запоруки подальшого успішного розвитку країни.
І тому єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб!» - підсумував міський голова.
    Наша держава на новому етапі свого історичного розвитку проходить дуже непростий шлях. Наші пращури дуже багато сил доклали до утвердження державності, самої ідеї соборності. Ми маємо це пам’ятати і берегти це у своїх серцях.





Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 916 | Додав: Zagor | Рейтинг: 2.3/3

Кировоград: новости и сайты